Connect with us

Educatie

Concursul de directori de școli: sesiune specială pentru candidații infectați sau carantinați

Andra Marinescu

Publicat

pe

Concursul de directori de școli va avea o sesiune specială în acest an, pentru candidații infectați sau carantinați din cauza COVID-19. Cei care nu se vor putea prezenta la proba scrisă din 15 octombrie trebuie să facă o cerere pentru a susține examenul în 28 octombrie.

Vineri, 15 octombrie, începând cu ora 10, se va derula proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
În acest context, Ministerul Educației vine cu o serie de precizări referitoare la organizarea acestei probe scrise.
Conform MEN, accesul candidaților în săli va fi permis în intervalul orar 9 – 9:30. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.
Având în vedere identificarea unor situații de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaților, Ministerul Educației va organiza joi, 28 octombrie, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidații care transmit comisiei județene până joi, 14 octombrie, la ora 16.30, o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată.
“În cazul în care documentul nu poate fi eliberat până la data și ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială. Pentru aplicarea dispozițiilor prevăzute la punctul al 2-lea, Ministerul Educației va opera modificările corespunzătoare în Ordinul nr. 4.597/2021, cu modificările și completările ulterioare”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației.

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ