12.9 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

Protest al elevilor sibieni. Toți sunt îndemnați să se îmbrace în negru

Cele mai citite

Elevii din Sibiu sunt îndemnați să se îmbrace în negru în prima zi a semestrului al doilea din anul școlar 2021-2022. Astfel, ei vor protesta față de situația burselor de merit care, arată Consiliul Județean al Elevilor Sibiu, „devine din ce în ce mai îngrijorătoare”.
Potrivit reprezentanților CJE Sibiu, dincolo de faptul că „schimbarea criteriilor de acordare face parte dintr-un lung șir de experimente și incertitudini în domeniul educațional, ne așteptăm ca aceasta să fie în detrimentul elevilor”.
În primul rând, spun aceștia, abandonul școlar va fi în creștere, iar mediile vor fi în scădere pentru că elevii care nu mai întrunesc criteriile vor fi demotivați.
În al doilea rând, nu se poate aduce ca argument faptul că elevii nu merită burse din cauză că au avut note prea mari în online. „Bursele au rolul unor stimuli ce trebuie menținuți mai ales în momentul în care un număr atât de mare de elevi întruneau criteriile de acordare”, arată CJE Sibiu.
Demersul Consiliului Județean al Elevilor Sibiu va coincide cu cel al celorlalte CJE-uri, și anume în prima zi din semestrul al doilea (prima zi în care intră în vigoare aceste criterii), îndeamnă elevii să poarte obiecte vestimentare negre, în semn de protest.
„În aceste momente, în care o mare pare dintre elevi sunt nedreptățiți, este nevoie să dăm dovadă de unitate, dar și de maturitate. Sperăm ca din această acțiune să reiasă faptul că schimbarea nu e în interesul nostru.” a declarat Tudor Terian-Dan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Copil de 3 ani accidentat de un autoturism

Un copil de 3 ani a fost rănit într-un accident produs luni seara pe strada Doamna Stanca, din Șelimbăr.Din...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect