5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

ULBS a câștigat cel mai mare proiect de mobilități din istorie, în valoare de peste 1,5 milioane euro

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Direcția de Internaționalizare, a câștigat cel mai mare proiect de mobilități din istoria unității de învățământ. Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a dat publicității, ieri, rezultatele competiției anuale de proiecte de mobilitate între țările programului Erasmus+.
Direcția de Internaționalizare a ULBS, condusă de dr. Delia Ștefenei, director, și dr. Anca Șerban, șef Birou Erasmus+, a depus un proiect ce a reușit să obțină în acest an 1.551.775 de euro, reprezentând astfel cel mai mare proiect de mobilități câștigat în istoria ULBS.
Prin suma aprobată, ULBS s-a clasat la nivel național pe locul 7 din 72 de instituții participante, reușind să surclaseze chiar și instituții de învățământ superior având un număr dublu de studenți și/sau de cadre didactice.
În comparație cu suma atrasă în anul precedent (1.163.325 euro), suma obținută în acest an de către ULBS marchează o creștere de peste 33%.
„Creșterea se explică atât prin performanța recentă a instituției, cât și prin afiliereaei la Alianța Universitară FORTHEM, întrucât una dintre direcțiile strategice ale programului Erasmus+ (atât la nivel internațional, cât și național) o reprezintă încurajarea dezvoltării Universităților Europene. Această reușită confirmă parcursul ascendent al ULBS în domeniul internaționalizării, în condițiile în care universitatea sibiană s-a clasat pe locul 1 la nivel național în cadrul competiției Parteneriate pentru Cooperare desfășurate la sfârșitul anului 2021”, au transmis reprezentanții ULBS.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect