16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Au început înscrierile în clasa pregătitoare

Cele mai citite

De astăzi, 23 februarie, au început înscrierile copiilor la clasa pregătitoare, conform Metodologiei şi calendarului de înscriere în învăţământul primar. Potrivit unui comunicat de presa trimis de reprezentanții Inspectoratului Școlar Sibian, părinţii sunt obligaţi să îi înscrie la clasa pregătitoare pe copiii care împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2015 inclusiv. Copiii care împlinesc 6 ani după această perioadă, şi pe care părinţii doresc sa îi înscrie la şcoală, vor susţine în perioada 17 februarie – 11 martie evaluarea dezvoltării psihosomatice, la solicitarea părintelui.   
Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor se efectueaza sub coordonarea Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Sibiu, atat la sediul CJRAE, cat si in unităţi de învăţământ din judeţ, cu prioritate in gradinite. Evaluarea se efectueaza in perioada 17 februarie – 11 martie, in intervalul orar 10:00 – 18:00 pentru a facilita accesul părinţilor la evaluare.
Pentru detalii legate de înscrierea copiilor în clasa pregătitoare ISJ Sibiu a creat, pe prima pagina a site-ului propriu, o sectiune – Inscrierea in invatamantul primar 2015, sau direct de la scoli, cu ocazia evenimentului Ziua portilor deschise. Fiecare unitate de invatamant in care se înfiinţează clasa pregatitoare are obligatia sa organizeze acest eveniment public intr-una din zilele din intervalul 18-26 februarie. Parintii si copiii vor putea vizita spatiile si vor putea discuta cu cadrele didactice. Totodata părinţii se pot informa la gradinite şi nu în ultimul rând pot accesa TELVERDE – parintii pot sa sune gratuit la numarul 0 800 816269, si sa ceara informatii si lamuriri
Precizăm că fiecare copil are un loc asigurat la clasa pregătitoare; la nivelul jud. Sibiu în planul de şcolarizare au fost cuprinşi –în urma realizării recensământului – peste 4200 copii care vor învăţa în 206 clase. Numarul de locuri alocat prin cifra de scolarizare pentru clasa pregatitoare este mai mare decat numarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar.
In privinţa clasei I informăm că:
Copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2015, inclusiv, si care nu au parcurs, anterior, clasa pregatitoare, pot fi inscrisi, la cerere, in clasa I.
La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 7 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.
Inscrierea se poate face in clasele I deja existente, pe locurile disponibile.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

All 4 Sport Sibiu, noi performanțe la campionatele regionale de înot

Micii sportivi de la Clubul All 4 Sport Sibiu s-au întors cu rezultate notabile de la Campionatele Regionale de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect