5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Raluca Turcan: „Rezultatele simulărilor examenelor de BAC reprezintă un nou semnal de alarmă pentru școala românească”

Cele mai citite

Vicepreședintele PNL Raluca Turcan atrage atenția asupra rezultatelor opținute de elevii claseloe a XI -a și a XII-a la simularea probelor de bacalaureat. „Aproximativ unul din doi elevi nu a luat notă de trecere la simularea examenelor de BAC. Rezultatele acestor probe sunt aproape identice cu cele din ultimii ani.
Această constanță a rezultatelor slabe demonstrează un singur lucru: Ministerul Educației nu a găsit pârghiile prin care să crească performanța la evaluări. Rezultatele slabe la evaluări vor conduce la rezultate slabe la BAC și de aici va pleca întreg lanțul de nereușite în parcursul elevilor după finalizarea învățământului preuniversitar”, spune Turcan.
De asemenea, deputatul de Sibiu subliniază faptul că unul din doi elevi, după ce termină liceul, nu are nici certificare de cunoștințe, nici de competențe, nu cunoaște nicio meserie.
„Politicile publice ale Ministerului nu mai pot merge în van, dacă ele există, sau nu mai pot întârzia să apară. Corelarea învățământului preuniversitar cu cel universitar, flexibilizarea rutei școlare, salarizarea cadrelor didactice pe baza progresului înregistrat de copii, atât din perspectiva rezultatelor cât și a rezilienței pot constitui pilonii unor politici publice orientate pe calitate în educație. Vulnerabilitățile sistemului de educație slăbesc siguranța națională a României pentru că influențează în mod negativ societatea românească. Din păcate, PSD a demonstrat că are alte priorități pentru școala românească: politizarea, controlul asupra cadrelor didactice și al părinților. Au amânat predarea și evaluarea trans-disciplinară, nu au implementat masteratul didactic, au șubrezit învățământul profesional. Finanțarea sistemului, la modul strict, asigură în acest moment doar împărțirea sărăciei”, mai spune Raluca Turcan.
În încheiere aceasta precizează că, PNL solicită Ministerului să elaboreze şi să monitorizeze măsurile de redresare care trebuie aplicate fiecărei unităţi şcolare în vederea îmbunătăţirii rezultatelor. În același timp, PNL cere transparentizarea, depolitizarea și profesionalizarea deciziilor, includerea lor într-un cadru general de performanță și etică, nu de politicianism și lipsă de competență.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect