Acum citesti:
Cinema-edu revine la Mediaș cu filme în premieră pentru liceeni
Intreg articolul 2 minute de lectura

Cinema-edu revine la Mediaș cu filme în premieră pentru liceeni

cinemaCel mai complex proiect de educație cinematografică pentru liceeni revine la Mediaș pe 26 și 27 mai la Cinema Mediensis. Elevii de liceu părăsesc orele de curs pentru evenimentele Cinema-edu, unde pot vedea trei filme de artă multipremiate și pot dezbate împreună cu invitatul special, criticul de film Florin Barbu, teme ca maturizarea și formarea identității personale, urmele lăsate de războaie, prietenia și familia din trei perspective diferite.

De asemenea, ei își vor însuși o serie de elemente de gramatica filmului, iar alături de cadrele didactice vor putea accesa și ghiduri didactice pentru fiecare film în parte, pentru a putea dezvolta și continua discuțiile și în afara sălii de cinema.

Pe 26 mai, de la ora 10:00, va rula Bekas(r. Karzan Kader), iar de la 12:30, Ida(r. Pawel Pawlikowski). În cea de-a doua zi, 27 mai, va rula Phoenix(r. Christian Petzold), începând cu ora 10:00.

Intrarea este liberă.

Ida(r. Pawel Pawlikowski) este povestea Annei, o tânără în vârstă de optsprezece ani, care se pregăteşte să devină călugăriță la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie. Ea află că are o rudă în viaţă pe care trebuie s-o viziteze înainte să depună jurământul, pe sora mamei ei, Wanda. Împreună, cele două femei pornesc într-o călătorie de descoperire reciprocă şi a trecutului lor.

Bekas/ In cautarea lui Superman(r. Karzan Kader) este povestea a doi frați kurzi care trăiesc în Irakul anilor ’90 și care, după ce văd o parte din Superman la cinematograful din oraș, decid să plece în America, în căutarea lui.

Phoenix(r. Christian Petzold)
Iunie, 1945. Grav rănită, cu faţă aproape distrusă, supravieţuitoarea de la Auschwitz, Nelly, se întoarce în oraşul ei natal, Berlin. Abia recuperată după operaţia facială, Nelly se duce să îl caute pe soţul ei, Johnny- dragostea vieţii sale.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.