Acum citesti:
Profesori din Turcia, Bulgaria și Germania, la CSEI Turnu Roșu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Profesori din Turcia, Bulgaria și Germania, la CSEI Turnu Roșu

Centrul Scolar de Educatie Incluziva (CSEI) Turnu Roșu a găzduit în perioada 16-18 iunie 2015, a doua întâlnire transnațională din cadrul parteneriatului strategic școlar Erasmus Plus, intitulată „Suntem pe aceeași scenă cu asemănările și deosebirile dintre noi”. În acest proiect, finanțat timp de doi ani de Comisia Europeană, CSEI Turnu Roșu are parteneri din Turcia, Bulgaria și Germania.

„Proiectul își propune dezvoltarea creativității și a competențelor artistice ale elevilor prin intermediul dramei cu scopul reducerii violenței și agresivității din școli, crearea unei atmosfere prietenoase în școlile participante la proiect”, transmit organizatorii.
La deschiderea oficială din 16 iunie 2015 au participat Delia Stoicescu – inspector Învățământ preșcolar, special din partea ISJ Sibiu și Amalia Dragoman – consilier – reprezentant al preşedintelui Consiliului Judeţean, precum și scriitorul Dragoș Varga.

Printre participanți s-au numărat 3 cadre didactice de la Profesionalna gimnaziya po turizam „D-r Vasil Beron”, Veliko Tarnivo, Bulgaria – Instituția coordonatoare a proiectului, 3 cadre didactice de la Eichendorff-Gymnasium, Ettlingen, Germania, 5 cadre didactice de la BURHANIYE TICARET MESLEK LISESI, Burhaniye, Turcia si 7 cadre didactice de la CSEI Turnu Rosu.

În cadrul acestei întâlniri, cadrele didactice participante coordonate de Valya Ivanova Pileva (coordonatoarea echipei bulgare), Heike Janowski (coordonatoarea echipei germane), Oğuz Özer (coordonatorul echipei turce) si Anca Grunca (coordonatoarea echipei romane) au făcut o evaluare a activităților si produselor proiectului din primul an de implementare și au definitivat, de comun acord, modul de prezentare al produselor finale ale proiectului și calendarul viitoarelor activități și întâlniri.

A avut loc și o întâlnire de lucru cu scriitorii sibieni, la Biblioteca Astra și o vizita la ONG-ul Diakoniewerk. Pentru că întâlnirea s-a desfășurat in timpul festivalului de teatru, agenda intalnirii a cuprins si un workshop cu tematica” Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu- Identitati Culturale” si participare la spectacole outdoor.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.