Acum citesti:
CSEI Turnu Roșu se apropie de finalul unui proiect ințiat în colaborare cu Turcia, Bulgaria și Germania
Intreg articolul 2 minute de lectura

CSEI Turnu Roșu se apropie de finalul unui proiect ințiat în colaborare cu Turcia, Bulgaria și Germania

În perioada 12-16 octombrie 2015 atât Mihaela Miron, directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Turnu Roșu, cât și profesor Ramona Nagara, au participar la Eichendorff – Gymnasium Ettlingen, Germania, la cea de-a treia întâlnire din cadrul parteneriatului strategic școlar „Suntem pe aceeași scenă cu asemănările și deosebirile dintre noi”. Reuniunea transnațională a avut ca temă „Toleranța împotriva intoleranței”. „Proiectul în sine își propune dezvoltarea creativității și a competențelor artistice ale elevilor prin intermediul dramei cu scopul reducerii violenței și agresivității din școli, crearea unei atmosfere prietenoase în școlile participante la proiect, îmbogătirea cunoștintelor despre cultura țărilor partenere, motivarea elevilor  pentru învățarea unei limbi străine, pentru o mai bună comunicare, dar și dezvoltarea stimei de sine și încurajarea lor pentru a crea o Europă fără granite”, spune Anca Gruncă, coordonator proiect.
În cadrul reuniunii s-au evaluat primele e-book-uri create de elevi în decursul primului an de implementarea a proiectului și colecția de drame naționale, produsul intelectual al proiectului. S-a discutat și planificat realizarea activităților și produselor care se vor realiza în cadrul celui de-al doilea an de implementare a proiectului. Este vorba despre piesa de teatru „Noi suntem cetățeni ai Europei, dicționarul de limbi materne-engleză „Either appear the way you are or be the way you appear”, calendarul de costume naționale și alte două e-book-uri realizate de elevi în limba engleză. De asemenea, în cadrul proiectului, alți 10 profesori de la CSEI Turnu Rosu, vor beneficia de o a doua formare, în luna martie, în Germania, ce va viza subiecte legate de integrarea elevilor cu CES și se va desfășura în parteneriat cu Universitatea din Ettlingen. adrul intalnirii
Proiectul „Suntem pe aceeași scenă cu asemănările și deosebirile dintre noi” se derulează pe o perioadă de doi ani și este finanțat de Comisia Europeana, CSEI Turnu Roșu având parteneri din Turcia, Bulgaria și Germania.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.