Connect with us

Educatie

ULBS primește aproape 800.000 de euro pentru școlarizarea străinilor

Diana Stancovici

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Comisia Europeană a alocat ULBS, pentru anul universitar 2015 – 2016, aproape 800.000 de euro pentru școlarizarea studenților și perfecționarea cadrelor didactice din diferite țări, prin Programul Erasmus+.

”Erasmul+ permite realizarea unor parteneriate cu țări din afara UE și e nevoie să realizezi un dosar prin care să demonstrezi că ai relații și parteneriate cu țările respective”, a declarat Ioan Bondrea, luni, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, ULBS a primit în acest an de la Comisia Europeană aproape 800.000 de euro pentru a primi la studiu studenți din China, Egipt, Japonia, Filipine, Rusia și Serbia, dar și pentru a iniția schimburi de experiență cu cadre didactice din aceleași țări.

Bondrea a anunțat că, prin acest program, în primul semestru al anului universitar 2015 – 2016, au sosit la Sibiu un număr de 80 studenți străini și alți 40 vor veni în semestrul doi.

De asemenea, sunt și studenți din Sibiu care pleacă în alte țări, în acest semestru numărul acestora fiind de o sută, iar în semestrul doi vor pleca 50 de studenți. La aceștia se adaugă studenții care merg pentru a face practică în alte țări.

”Aș dori ca toți studenții noștri din universitate să plece măcar pentru un semestru sau o sesiune de practică prin aceste mobilități în exterior. Este un lucru important pentru ei să vadă ce înseamnă un alt sistem de educație, să se descurce singuri și există o schimbare de mentalitate față de ce au avut înainte, atunci când văd ce se întâmplă în alte universități din afară. Este un câștig și pentru ei și pentru universitate această schimbare de mentalitate”, a mai declarat Ioan Bondrea.

Acesta a afirmat că universitatea va căuta în anii viitori să dezvolte cât mai mult aceste parteneriate și mobilitatea studenților.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *