Connect with us

Educatie

Constantin Oprean, premiat de Guvernul Chinei

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Președintele Senatului Universității ”Lucian Blaga” (ULBS) din Sibiu, profesorul Constantin Oprean a fost distins de către Guvernul Republicii Populare Chineze cu Medalia și Diploma de Excelență pentru servicii aduse dezvoltării Institului Confucius, anunță reprezentanții ULBS.

Distincția a fost oferită în cadrul celei de a zecea Conferințe a Institutelor Confucius de la Shanghai, eveniment organizat sub patronajul Președintelui Chinei, Xi Jinping, în perioada 6-10 decembrie 2015.

Medalia și Diploma de Excelență au fost înmânate de doamna Liu Yandong, viceprim-ministru al Republicii Populare Chineze.

În cadrul conferinței Forumului Președinților de Institute Confucius, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a prezentat lucrarea: ”Institutul Confucius din Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu: un pilon important al dezvoltării durabile”, un nou prilej de promovare a imaginii ULBS și a României, în lume.

În cuvântul de deschidere a ședinței festive, doamna Liu Yandong arată că, în prezent, în lume funcționează peste 500 de Institute Confucius și 1000 de clase Confucius, în care sunt angrenați peste 44.000 de profesori care predau limba și cultura chineză.

Până în prezent au obținut testul de competență lingvistică în limba chineză peste 6 milioane de oameni.

China va învesti în afara Chinei, în următorii 5 ani peste 500 de miliarde de dolari americani. Unul din marile proiecte ale Chinei este construcția ”Drumului mătăsii”, cu implicații economice de care vor beneficia peste 65 de țări din Asia, Africa și Europa.

Cu acest prilej a fost înființată Fundația Internațională ”Prietenii Institului Confucius”, iar profesorul Constantin Oprean a fost ales în comitetul de conducere.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *