5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Alegeri la ULBS: Turul întâi pentru alegerea rectorului

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Angajații Universității Lucian Blaga din Sibiu sunt chemați, miercuri, 24 februarie, să-și aleagă rectorul pentru următorii patru ani.
În instituție sunt 635 de persoane cu drept de vot și pentru ca aceștia să-și exprime opțiunea se vor amenaja trei secții de votare, în facultățile de Inginerie, Litere și Drept.
Urnele vor fi deschise la ora 08.00 și se vor închide la ora 15.00.
Singurul candidat înscris în cursă este actualul rector, Ioan Bondrea, care a anunțat că dorește un nou mandat în fruntea singurei universități de stat din Sibiu, pentru a continua proiectele începute în ultimii ani.
Rectorul se va alege prin majoritatea simplă (50+1%) din numărul celor prezenți la vot, însă pentru validarea scrutinului este nevoie să se prezinte la urne minim două treimi dintre alegătorii cu drept de vot.
În cazul în care alegerea lui Bondrea nu va putea fi făcută după primul tur de scrutin, va avea loc și al doilea tur de scrutin, în 26 februarie, urmând ca scrutinul să fie validat indiferent de procentul prezenței la vot.
Validarea noului rector va avea loc în data de 29 februarie, dată la care va fi validat noul Senat al ULBS.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect