fbpx
Acum citesti:
DAR pentru copiii speciali
Intreg articolul 3 minute de lectura

DAR pentru copiii speciali

Timp de trei luni, copiii cu diverse dizabilități – autism, paralizie cerebrală, autism, sindrom Down, tetrapareză spastică, miopie sau microcefalie – participă la un proiect organizat de Asociația „Dorință, Ajutor, Recuperare” (D.A.R.). Proiectul este finanțat de municipalitate, prin Agenda Comunității, și își propune să aducă atât o îmbunătățire a stării de sănătate a copiilor, dar, mai ales, o îmbunătățire a modului de a privi terapia, nu doar ca pe o obligație, ci într-un mod cât mai plăcut, realizându-se astfel creșterea competențelor sociale ale acestora.

Proiectul își propune să le ofere copiilor posibilitatea să îmbine o terapie deja cunoscută – logopedia – cu alte terapii alternative care, pe lângă beneficiile lor, să aducă și zâmbete pe fețele copiilor: terapie asistată de cai (hipoterapia), terapia prin muzică (meloterapia), terapia prin artă și terapia prin teatru (drama terapia), terapii cu ajutorul cărora se urmărește reabilitarea psiho-socială și dezvoltarea unor competențe.

20 de copii beneficiază de toate avantajele acestui proiect, fiecare dintre cei mici putând participa la ore de logopedie ce se desfășoară individual, timp de o oră, în fiecare săptămână. Pentru terapia asistată cu cai, copiii au fost împărțiți în două grupe de câte 10 copii, fiecare grupă având la dispoziție 2 ore pe săptămână. Această terapie constă în călăritul terapeutic și în preocuparea față de aceste animale deosebite. Ritmul liniștitor al calului, puterea și cele trei modele tridimensionale de mișcare duc la executarea de exerciții cu rol în îmbunătățirea circulației, a tonusului muscular și a echilibrului.

Activitățile muzicale, artistice și teatrale se desfășoară tot pe grupe pentru ca orele să fie cât mai eficiente. În lunile mai și iunie micuții au participat la ora de teatru și artă la Teatrul Gong în timp ce în luna iulie vor descoperi tainele muzicii.

Asociația Dorinţă, Ajutor, Recuperare D.A.R. Pentru Copii Şi Tineri Cu Dizabilităţi Sibiu, este o organizație neguvernamentală, înfiinţată la sfârşitul lunii februarie 2014 cu scopul de a promova şi reprezenta drepturile, nevoile şi interesele copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi. Membrii fondatori ai Asociaţiei sunt părinţi ai copiilor cu dizabilităţi şi şi-au propus, în primul rând, să aducă cât mai multe zâmbete pe feţele copiilor şi tinerilor care se confruntă cu o anumită dizabilitate şi să promoveze includerea şi participarea lor la viaţa comunităţii din care fac parte.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.