Connect with us

Administrație

Elevii de la ªcoala 8 au spus nu drogurilor, prin sport

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Inspectoratul de Poliţie al Ju­deţului Sibiu împreună cu Clubul Sportiv de Taekwondo Puma Sibiu a iniţiat o campanie de luptă împotriva drogurilor la ªcoala nr. 8 din Sibiu. Campania s-a desfăşurat sub titlul “Nu drogurilor, alcoolului, violenţei, Da sănătăţii, sportului, prieteniei”. Astfel, membrii Clubului Sportiv de Taekwondo Puma le-au oferit elevilor şi profesorilor o demonstraţie de arte marţiale. Îndemnul pe care organizatorii au vrut să-l transmită copiilor a fost acela de a-i detemina să renunţe la fumat, violenţă sau alte vicii şi să adopte un stil de viaţă sănătos, prin practicarea unui sport sau a altor activităţi benefice pentru ei. La demonstraţia de Taekwondo au luat parte şi 3 elevi de la ªcoala nr. 8: Ovidiu Lăluţ, George Radu şi Emanuel Matei. “Când vorbesc de droguri nu mă refer numai la prafurile pe care le vedeţi la televizor. Mă refer şi la ţigări. Sportul când îl practicăm, îl practicăm în primul rând pentru noi. El înseamnă în primul rând disciplină”, le-a spus inspectorul şef Cristian Stanciu din cadrul Biroului de Prevenire a Criminalităţii Sibiu, copiilor prezenţi la demonstraţie. Taekwondo este o artă marţială care se bazează pe tehnici de picior şi tehnici de sărituri avansate. “Clubul Sportiv Taekwondo este înfiinţat la Sibiu de 2 ani. Îi invităm pe copii să practice gratuit acest sport. Sportul înseamnă sănătate şi este o parte din viaţa noastră”, a spus Adrian Bibu, preşedintele Clubului Sportiv de Taekwondo. Elevii clubului au făcut o serie demonstraţii: o luptă imaginară, prin înlănţuirea mai multor tehnici de Taekwondo, o demonstraţie de forţă prin spargerea unor plăci, asemănătoare ţiglelor de pe casă, o tehnică de sărituri prin lovire cu piciorul şi o tehnică de spargere a două plăci cu piciorul. “Scopul acestei campanii este de a atrage tinerii spre activităţi sportive, culturale, ştiinţifice, artistice şi nu spre activităţi infracţionale. Dorim ca tinerii să frecventeze cluburile sportive şi nu locurile unde se consumă tutun, alcool sau alte substanţe interzise prin lege”, a declarat inspectorul şef Cristian Stanciu. Copiii de la ªcoala 8 au fost foarte entuziasmaţi de de­mon­straţiile pe care le-au văzut în sala de sport a şcolii. “Demonstraţiile mi s-au părut foarte impresionante, deoarece sunt nişte tehnici pe care le poţi aplica când eşti în pericol. Cel mai mult mi-a plăcut săritura peste cei 5 elevi”, a spus Dan Isăilă, elev la ªcoala nr. 8 din Sibiu. “Taekwondo este o tehnică bună de apărare. ªi eu practic karate Kyokushin, dar la alt club”, a spus Radu Dănoiu, elev în clasa a III-a B la aceeaşi şcoală. Antrenorul Clubului Sportiv de Taekwondo Puma Sibiu, Adrian Bibu a mai declarat: “Ne dorim ca Taekwondo să însemne mai mult decât un simplu sport, să-i ajute pe copii să socializeze. De aceea, cu elevii mei ies foarte des la muzee, în afara orelor de sport. Scopul clubului nostru este să-i dezvolte pe copii ca oameni în viaţă”. Campania continuă până pe 30 iunie 2009. Georgeta Mândrean

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

FOTO & VIDEO Companiile care lucrează la infrastructura din Sibiu lasă în urma lor tot mai multe gunoaie și resturi

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Sibiul este „frământat” în ultimii ani de o mulțime de proiecte de infrastructură, unele pornite de la zero, altele destinate reabilitării și modernizării unor cartiere. Din păcate, companiile de cosntrucții care au contractat lucrări în aceste proiecte lasă în urma lor tot mai multe resturi, moloz, distrugând uneori infrastructura existentă.

Cititorii din zona Țiglari ne-au sesizat faptul că recentele lucrări de modernizare a străzii Țiglari și a zonei adiacente au adus alte probleme locatarilor din zonă. Compania care a efectuat lucrările pe această stradă, Terra Building, a lăsat în urmă o mulțime „urme” care le fac viața mai grea celor care stau acolo. Este vorba despre criblură rămasă de la asfaltări, pete mari de ulei care sunt împrăștiate pe stradă și pe trotuar, dar și zone în care asfaltul existent a fost distrus parțial de camioanele companiei.

PUBLICITATE

O altă lucrare pe care ne-au sesizat-o sibienii este cea de pe strada Bâlea. Aici a fost înlocuită țeava principală de gaze, o intervenție care a adus bătăi de cap locatarilor și celor care tranzitează această stradă. După ce s-au confruntat cu o lucrare neîngrijită, care a însemnat gropi neprotejate, pietriș aruncat pe carosabil, spații neamenajate corespunzător pentru trecerea pietonilor, la finalul lucrărilor, o bună parte din trotuare stă acoperită cu praf și pământ, bordurile instalate în urmă cu câțiva ani sunt distruse de mașinile de mare tonaj, iar reparațiile făcute de firma care a lucrat la acest proiect sunt superficiale, cu asfalt care va ieși, probabil, la prima ninsoare.

Am solicitat Primăriei Sibiu un punct de vedere referitor la răspunderea pe care o au aceste companii și vom publica poziția instituției imediat ce va fi transmisă, pentru a afla cine trebuie, conform contractelor, să repună infrastructura în starea inițială, după astfel de lucrări. Am cerut primăriei inclusiv o situație a sancțiunilor aplicate în ultimii ani companiilor care au lăsat în urma lor resturi și au distrus infrastructura existentă.

PUBLICITATE
str Tiglari Terra Building (1)
str Tiglari Terra Building (2)
str Tiglari Terra Building (3)
str Tiglari Terra Building (4)

Așa arată str Țiglari după plecarea muncitorilor.

str Balea gaze (1)
str Balea gaze (2)

Așa arată Str. Bâlea după plecarea muncitorilor.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Primăria Sibiu: „Depuneți declarații pentru imobilele nelocuite, pentru scutirea de la plata taxei de salubrizare!”

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Administrația sibiană atrage atenția celor care dețin imobile nelocuite că este nevoie de o declarație anuală în care să precizeze că imobilele respective nu sunt locuite, astfel încât să fie scutiți de plata taxei speciale.

Sistemul de taxare pentru ridicarea gunoiului în Sibiu a fost modificat la începutul acestui an, astfel că noul Regulament privind taxa de salubrizare, care a intrat în vigoare în 1 februarie 2021, prevede scutirea de taxă a proprietarilor de imobile nelocuite.

Pentru a beneficia de această prevedere cei care dețin imobile nelocuite/nefuncționale au obligația să depună anual o declarație de impunere. Obligația este în vigoare chiar dacă au fost depuse astfel de declarații în perioada 2016 – 2020. Potrivit primăriei, măsura a fost luată pentru ca situația acestor imobile să fie actualizată în baza de date a Direcției Fiscale.

PUBLICITATE

Termenul limită de depunere a declarației pentru anul în curs a fost prelungit până în 30 septembrie 2021. Sibienii care dețin imobile nelocuite sunt rugați să depună declarația până la data menționată, împreună cu confirmarea din partea asociației de proprietari/locatari – în cazul imobilelor ce fac parte din asociații sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncțional, în cazul celorlalte imobile.

Formularul pentru această declarație poate fi descărcat de aici: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/Declaratie_de_impunere_stabilire_taxa_speciala_de_salubrizare.pdf

Pentru declarației există și opțiunea trimiterii online, pe email, la adresa declaratie.salubrizare@sibiu.ro sau pe portalul de e-administrație, accesibil de pe site-ul sibiu.ro, pentru cei care au cont, la secțiunea Taxe și Impozite, prin mesaj.

PUBLICITATE

În situația în proprietarii acestor imobile nu depun declarația până în data de 30 septembrie, se va stabili din oficiu o taxă de salubrizare pentru perioada 1 februarie 2021 – 31 decembrie 2021  în cuantum penalizator egal cu dublul valorii abonamentului PRACTIC, adică 84 de lei/lună.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Administrație

HARTA Noi detalii despre închiderile de străzi din Sibiu, în „Săptămâna Europeană a Mobilității”

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Primăria Sibiu a revenit cu noi informații detaliate despre străzile din centrul Sibiului care vor fi închise în perioada 17 – 19 septembrie, adică în weekendul care urmează. Restricțiile vor fi valabile între 8.00 și 20.00.

Evenimentul care a condus la decizia închiderii unor artere de circulație din Sibiu este Săptămâna Europeană a Mobilității, o manifestare la nivel european în care s-a înscris și orașul nostru. Ea va fi marcată în Sibiu printr-o serie de evenimente stradale, la care sunt invitați toți sibienii.

Scopul principal al Săptămânii Europene a Mobilității este cel de descurajare a utilizării mașinii personale pentru transportul urban. Din acest motiv, accesul mașinilor pe unele străzi și în anumite parcări din centrul istoric va fi oprit, în zilele de 17,18 și 19 septembrie.

PUBLICITATE

Spațiile închise, de vineri, 17 septembrie, ora 08.00 până duminică, 19 septembrie, ora 20.00, vor fi:

  • Piața Schiller,
  • strada Arhivelor,
  • Piața Mică,
  • str. Mitropoliei, de la str. Tribunei până la str. Al. Odobescu
  • str. Al. Odobescu, de la str. Mitropoliei până la intersecția cu str. Konrad Haas
  • str. Cetății.
  • strada Centumvirilor.

Primăria spune că locuitorilor de pe străzile Mitropoliei și Cetății li se va permite accesul cu mașina către proprietăți. De asemenea, excepție vor face microbuzele electrice care circulă pe Linia Verde din centrul istoric, acestea fiind non-poluante și constituind o alternativă de deplasare.

De asemenea, strada Avram Iancu va fi închisă traficului între Piața Mare și intersecția cu str. General Magheru, dar doar sâmbătă, 18 septembrie, în intervalul orar  08.00 – 18.00.

închideri trafic Mobility Week

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE