fbpx
Acum citesti:
200 de participanți, înscriși la Şcoala de Mers pe Munte
Intreg articolul 2 minute de lectura

200 de participanți, înscriși la Şcoala de Mers pe Munte

Aproximativ 200 de persoane vor avea ocazia să participe în perioada 2 – 20 august a.c., la ateliere teoretice sau practice şi la drumeţii în Munţii Călimani, organizate în cadrul proiectului de educaţie montană Şcoala de Mers pe Munte.  În orașul Sibiu organizatorii, Asociaţia Tăşuleasa Social şi Coca-Cola HBC România  vor prezenta proiectul persoanelor interesate miercuri 7 iunie de la ora 19.00, la Biblioteca Județeană Astra Sibiu.

600 de persoane dornice să înveţe lecţia muntelui au participat la acţiunile programului în primelor două ediţii ale Şcolii de Mers pe Munte, organizate în 2015 şi 2016. Acesta este un proiect de educaţie montană, destinat persoanelor cu vârste peste 18 ani din România şi Republica Moldova, în cadrul căruia li se prezintă cunoştinţe teoretice şi practice, în mod structurat. Proiectul contribuie, în acest fel, la valorificarea potenţialului turistic al zonei: Munţii Călimani îi întâmpinã pe turişti cu locuri şi peisaje spectaculoase, cu un parc naţional, o amplă reţea de trasee turistice şi localnici primitori.

În urmă unui proces de selecţie, 200 de cursanţi vor participa la cursuri teoretice organizate pe parcursul a 2 zile în campusul Tăşuleasa Social, cursuri urmate de 2 zile de drumeţii, inclusiv campare în natură. Drumeţiile se vor desfăşura sub supravegherea unor instructori atestaţi, care au o vastă experienţă.

Cu un istoric de peste 17 ani, Asociaţia Tășuleasa Social a dezvoltat proiecte de voluntariat în domenii extinse, de la educația cu privire la mediul înconjurător la promovarea unui stil de viață activ și educația civică a tinerelor generații. Principalele proiecte Tășuleasa Social sunt: acțiuni de împădurire împreună cu voluntari, taberele de copii din campusul propriu, Școala de Mers pe Munte, Maratonul Via Maria Theresia, Camionul de Crăciun, sau proiectul ”Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici”.

Evenimentul are loc cu sprijinul Bibliotecii Județene Astra Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Mai multe informații despre Şcoala de Mers pe Munte și condițiile de participare pot fi obținute accesând urmãtoarele linkuri:

http://www.tasuleasasocial.ro/proiecte/scoala-de-mers-pe-munte/

www.facebook.com/scoalademerspemunte

www.facebook.com/tasuleasasocial

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.