fbpx
Acum citesti:
Ediție premium a Festivalului “25 de ore de teatru non-stop” în toamnă
Intreg articolul 3 minute de lectura

Ediție premium a Festivalului “25 de ore de teatru non-stop” în toamnă

Vestea bună pentru iubitorii festivalului „25 de ore de teatru non-stop” care revine în toamnă.  Ediția cu numărul VII din acest an va fi o ediție extinsă, în sensul în care maratonul teatral din perioada 9-10 septembrie 2017 va fi urmat de cinci zile bonus (11-15 septembrie), cu câte un spectacol de teatru în fiecare seară.

Evenimentul va avea ca temtică dramaturgia autohtonă contemporană, motiv pentru care vor fi prezente companii teatrale din diverse orașe ale țării (Sibiu, București, Timișoara, Cluj, Târgu-Mureș, Galați), cu spectacole pe texte proaspete, românești, adesea generate într-un proces de colaborare între dramaturg, regizor și echipa de actori.

Programul Festivalului „25 de ore de teatru non-stop” continuă tradiția unei oferte culturale variate, propunând 31 de evenimente în 12 spații de joc: spectacole de teatru, recitaluri de poezie, proiecții de film mut și de animație, un workshop de teatru special gândit pentru persoanele cu dizabilități, o conferință a lui Dan Vasiliu cu tema ,,Teatrul aflat în căutarea autorului“, și nu în ultimul rând un concert extraordinar de muzica de hang, susținut de Francesco Agnello, artist complex, muzician și regizor totodată, cel care a semnat compozițiile spectacolelor unor personalități ca Peter Brook sau Eugenio Barba. De asemenea, maratonul de teatru va fi dublat de un maraton de pictură. Timp de 25 de ore, trei artiști plastici, alături de elevi ai Liceului de Artă din Sibiu vor lucra cot la cot, în Piața Mare, sub ochii trecătorilor.

De-a lungul timpului, pe scena festivalului au urcat artiști tineri, alături de nume de marcă ale teatrului românesc, precum Horațiu Mălăele, Marcel Iureș, Ioan Gyuri Pascu, Florin Piersic, Ovidiu Niculescu, Niculae Urs, Ada Milea. La ediția de anul trecut, desfășurată sub egida EFFE (Europe For Festivals, Festivals For Europe), o platformă inițiată de European Festivals Association, organism al Comisiei Europene de la Bruxelles, au participat peste o sută de artiști, din Sibiu, din orașele mari ale țării, din Moscova și din Leeds, iar numărul spectatorilor a depășit cifra de 4.000.

Programul complet poate fi consultat începând cu data de 8 august pe site-ul festivalului www.respirateatru.ro, precum și pe pagina de facebook a evenimentului facebook.com/respira.teatru.

Pentru toți cei care așteaptă cu nerăbdare să respire teatru în aerul blând al toamnei, organizatorii vor pune în curând în vânzare atât bilete valabile pentru un spectacol, cât și abonamente, care oferă acces la toate evenimentele desfășurate în perioada 9-10 septembrie.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.