fbpx
Acum citesti:
Hoţi de lemne prinşi de poliţişti
Intreg articolul 2 minute de lectura

Hoţi de lemne prinşi de poliţişti

Trei bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti pentru furt de lemn. Aceştia au fost prinşi de oamenii legii în timp ce transportau ilegal material lemnos. Unul dintre bărbaţi este din Jina iar ceilalţi doi sunt din Avrig.

“În urma valorificării informaţiilor deţinute de către poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Orlat, s-a constatat că în perioada 12 – 14 septembrie, un bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat în localitatea Jina, a tăiat şi a transportat ilegal material lemnos specia fag din cantonul administrat de către Ocolul Silvic Valea Cibinului Sălişte, generând un prejudiciu de peste 700 de lei.” a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

Oamenii legii au confiscat întrega cantitate de lemn de fag, de 5,5 metri cubi iar bărbatul s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

Alţi doi bărbaţi, din Avrig, au fost prinşi de poliţişti în timp ce furau lemn de pe raza localităţii Bradu. “Poliţiştii din oraşul Avrig împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Izvorul Florii Avrig au organizat şi desfăşurat o acţiune specifică de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale de arbori pe raza localităţii Bradu. Cu această ocazie, în jurul orei 09,30, în zona împădurită de pe raza localităţii Bradu, poliţiştii au surprins doi bărbaţi care încărcau material lemnos într-un microbuz. După legitimarea şi identificarea celor doi, s-a stabilit că este vorba despre doi tineri cu vârsta de 21, respectiv 22 de ani, domiciliaţi în oraşul Avrig.” a precizat Elena Welter

În maşină dar şi în apropierea ei, poliţiştii au depistat mai mulţi buşteni, fag şi carpen. Întreaga cantitate, de aproximativ 2 metri cubi a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Izvorul Florii din Avrig pentru valorificare iar cei doi tineri sunt cercetaţi penal.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.