fbpx
Acum citesti:
Sibiu Jazz Competition se reinventează se reinventează
Intreg articolul 3 minute de lectura

Sibiu Jazz Competition se reinventează se reinventează

Sibiu Jazz Competition, cel mai longeviv concurs internaţional de jazz din România se va desfăşura în perioada 10-12 noiembrie. Este prima dată când concursul se desfăşoară separat de Sibiu Jazz Festival, ca o entitate de sine stătătoare.

“Suntem mândri că Sibiu Jazz Competition a căpătat vizibilitate din ce în ce mai mare în ultimii ani, a crescut firesc, organic, astfel încât am fost nevoiţi să îl organizăm ca eveniment de sine stătător, să îi acordăm atenţia pe care o merită. Ne-a luat şi pe noi prin surprindere recunoaşterea internaţională pe care concursul a acumulat-o, anul acesta ne-am bucurat să avem la selecţie un număr dublu de participanţi, faţă de ediţia anterioară. Iar standardele de calitate nu au scăzut, din contră, avem de-a face cu tineri muzicieni din ce în ce mai bine pregătiţi“, a declarat Simona Maxim, Director Executiv al Fundației Sibiu Jazz Festival.

Timp de 3 zile, începând de vineri, 10 noiembrie, până duminică, 12 noiembrie, inclusiv, publicul poate asculta si viziona live concertele programate în cadrul concursului, care vor avea loc la Sala Thalia începând cu orele 19:00. Cei 13 concurenţi de anul acesta provin din 8 ţări europene (Italia, Belgia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Rusia, Turcia şi România) şi sunt organizaţi în diverse ansambluri instrumentale (şase formaţii de tip trio, trei cvartete, două cvintete, un duo şi o solistă pian). România este prezentă în concurs cu două formaţii: Fluffy & Mr. Grey (un duo româno – belgian, vioară – chitară) şi Bianca Olteanu Quartet (voce, pian, bas, tobe).

Vineri şi sâmbătă,  pe 10 şi 11 noiembrie, vor susţine recitaluri în cadrul competiţiei câte 5 formații de artişti pe zi, urmând ca duminică să cânte ultimii 3 concurenţi. Duminică, Big Band Gaio din Cluj, care  sărbătorește 35 ani de existenţă va susţine un concert aniversar.La sfârştul serii de duminică, 12 noiembrie, va avea loc Gala de Premiere, unde se vor oferi premiile în valoare de 5.000 euro.

Juriul Sibiu Jazz Competition este format din: Florian Lungu (muzicolog, compozitor şi realizator de emisiuni jazz), Ștefan Vannai (fondator şi dirijor Big Band Gaio), Pavel Pușcaș (muzicolog), Marius Dumitru (muzician și compozitor), Jean-Pierre Bissot (directorul “Gaume Jazz Festival” Belgia). Juriul va fi prezidat de Johannes Konstantin Schmidt – director artistic al Sibiu Jazz Festival.

Biletele pentru Sibiu Jazz Competition 2017 se pot achiziționa prin rețeaua Eventim. Preţul unui bilet, pentru o singură seara, este de 20 lei iar abonamentul  valabil pentru cele 3 zile este 50 lei. Costul unui bilet, pentru o singură seară, pentru elevi, studenţi, pensionari sau persoane cu dizabilităţi are reducere de 50%.

Toate concertele din cadrul Sibiu Jazz Competition vor fi transmise live atât pe pagina de Facebook Sibiu Jazz Festival https://www.facebook.com/sibiujazz/, pe https://livestream.com, cat şi pe site-ul oficial www.concurs.sibiujazz.ro.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.