12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Agenți de poliție din Agnita, reținuți de procurori

Cele mai citite

Doi agenți de poliție din Agnita au fost reținuți de către procurori pentru 24 de ore, fiind acuzați de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, dar și alte infracțiuni. Alți trei colegi de-ai lor sunt cercetați în dosar, ancheta nefiind finalizată.

Potrivit procurorilor, în dosar se fac cercetări pentru luare de mită, dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, ulterior fiind extinse cercetările penale faţă de mai multe persoane sub aspectul comiterii altor infracţiuni în legătură cu serviciul şi pentru alte fapte de corupţie.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în luna mai, un polițist a sancționat un conducător auto ce transporta material lemnos fără a deţine documentele prevăzute de legislaţia silvică.

Patronul șoferului a luat legătura cu trei polițiști din Agnita cărora le-a promis bani pentru a interveni pe lângă agentul care a aplicat amenda, astfel încât acesta să scadă valoarea sancțiunii sau să o transforme în avertisment. Pentru acest serviciu, cei trei polițiști au primit 1.000 de lei.

Cei trei au exercitat presiuni asupra primului polițist, dar acesta a refuzat și a sesizat anchetatorii.

În urma cercetărilor, aceștia au stabilit că în dosar sunt suspecți cinci polițiști, doi fiind reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

”Urmare a cercetărilor penale s-a stabilit că numitul G.R.I. a comis 5 infracţiuni de luare de mită, 8 infracţiuni de abuz în serviciu, în forma autoratului şi instigării, 3 infracţiuni de fals intelectual, în forma autoratului şi instigării, 1 infracţiune de divulgare a informaţiilor secret de serviciu sau nepublice, în formă continuată, şi 1 infracţiune de favorizarea făptuitorului, în timp ce, în sarcina agentului de poliţie B.C. s-a reţinut săvârşirea a 5 infracţiuni de luare de mită (în forma autoratului şi a complicităţii), 2 infracţiuni de dare de mită (în forma autoratului şi a instigării), 4 infracţiuni de abuz în serviciu, 2 infracţiuni de favorizare a făptuitorului şi 1 infracţiune de divulgare a informaţiilor secret de serviciu sau nepublice”, anunță procurorii.

Totodată urmărirea penală este efectuată şi în raport de mai multe persoane ce nu au calitatea de funcţionar public pentru fapte de dare de mită în raport de agenţii de poliţie anterior menţionaţi.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Sibiu, Alba, Mureş şi Braşov ale Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi a lucrătorilor din cadrul I.J.J. Sibiu, având aportul Serviciului Operaţiuni Speciale Sibiu şi a Brigăzii Operaţiuni Speciale Alba Iulia, dar şi a Direcţiei Generale Anticorupţie Bucureşti.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Expoziția „Epoca de aur: Ieri, (azi) și mâine” de Andrei Pandele ajunge și la Sibiu

După București și Timișoara, expoziția de fotografie a lui Andrei Pandele, organizată de Universitatea Brighton (UK), Asociaţia Culturală Neo...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect