fbpx
Acum citesti:
Nemulțumirile medicilor de familie sibieni, ajunse pe masa președintelui CAS Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Nemulțumirile medicilor de familie sibieni, ajunse pe masa președintelui CAS Sibiu

 

Câțiva reprezentanți ai Coaliţiei „Solidari pentru Sănătate” au depus astăzi un memoriu la Casa Județeană de Asigurării de Sănătate, în care reclamă deteriorarea sistemului de sănătate, proasta finanțare sau restricțiile impuse în desfășurarea activității. Solicitările cuprinse în memoriul depus de reprezentanţii Coaliţiei vor fi analizate de conducerea CAS Sibiu, urmând să se caute soluţii la aspectele semnalate care pot fi rezolvate la nivel local.

„În cursul discuţiei, conducerea CAS Sibiu a informat reprezentaţii Coaliţiei că o parte din aspectele care au fost semnalate sunt în curs de rezolvare. Astfel, CNAS a făcut deja demersuri pentru majorarea valorii minim garantate a punctului per capita pentru medicina primară, precum şi a valorii minim garantate a punctului pe serviciu pentru medicina primară şi pentru medicina ambulatorie de specialitate. În contextul în care în acest moment se lucrează, la nivelul CNAS, la elaborarea proiectelor de acte normative şi de buget pentru anul 2018, vor fi luate în considerare şi celelalte aspecte semnalate, pornindu-se de la premisa că simplificarea şi debirocratizarea activităţii cabinetelor de medicină de familie, precum şi optimizarea funcţionalităţii sistemelor informatice reprezintă un obiectiv instituţional.”, a declarat pentru Sibiu 100%, Vasile Spinean, președintele Casei Județeane de Asigurări de Sănătate din Sibiu.

Protestele au avut loc, simultan, în Bucureşti, Brăila, Piteşti, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Iaşi, Hunedoara, Craiova, Droberta Turnu-Severin, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea şi Miercurea Ciuc.

În data de 15 noiembrie, nou- înfiinţata Coaliţie „Solidari pentru Sănătate” va organiza un miting în Bucureşti, în care împreună, pacienţi şi medici vor arăta că în România nu se mai poate asigura asistenţa medicală primară în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical.

Foto: Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Sibiu

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.