13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Aproximativ 50 de sibieni au protestat împotriva vaccinării cu forţa

Cele mai citite

Obligativitatea vaccinării a stârnit multe controverse. Aproximativ 50 de sibieni s-au adunat astăzi în Piaţa Mare pentru a protesta faţă de legea privind vaccinarea obligatorie. Manifestanţii au venit cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Vaccinarea obligatorie egal moarte obligatorie şi “Liberi să alegem“.
„Legea vaccinării încalcă foarte multe legi. Unii dintre noi sunt antivaccinare, alţii sunt provaccianre, dar împotriva obligativităţii. Nu este un protest antivaccinării. Unul dintre motivele pentru care ne-am adunat astăzi în Piaţa Mare din Sibiu este faptul că în lege se prevede ca societăţiile comerciale să îşi plătească vaccinurile din bugetul propriu. Acest lucru este anormal. Nu suntem împotriva legii obligativităţii per total, dar vrem să fie clar definită. În cazul în care legea trece în forma  actuală, care este total abuzivă, o vom ataca în instanţă. Mergem până la Curtea Internaţională a drepturilor omului dacă va fi necesar. „Alina Jarna, organizatorul evenimentului Protest împotriva vaccinării cu forţa.
Protestul a fost împânzit de familii cu copii. Părerile părinţilor sunt contradictorii cu cele ale autorităţiilor medicale. Medicii afirmă că vaccinarea trebuie să fie obligatorie. Dacă numărul părinţilor care refuză să îşi vaccineze copiii va creşte, imunitatea colectivă va fi dărâmată.  Am stat de vorbă cu câţiva părinţi pentru a afla ce cred ei despre controversata lege antivaccin.
„Proiectul de lege care a trecut deja de senat vizează vaccinarea întregii populaţii. În momentul în care omul nu mai poate decide ce face cu viaţa lui sau cu corpul lui, ne aflăm în faţa unei dictaturi. De această dată dictatura se impune prin lege.”, a spus Dana.
„Vaccinurile se presupune că ar preveni boala, dar  practica a demonstrat că  cei vaccinaţi au fost primi care s-au îmbolnăvit”, a spus o altă mămică.
„Este o lege neconstituţională, care încalcă fragant drepturile omului, drepturile pacientului de a fi supus unei intervenţii medicale fără consinţământ. În cazul în care guvernul nu v-a lua nicio măsură, protestele vor continua”, a mai precizat o mămică.
Proiectul de lege se află, în prezent, în dezbatere parlamentară.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Vremea în aprilie: temperaturi mai ridicate decât cele normale perioadei

Pe tot parcursul lunii aprilie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.Săptămâna 1-8 aprilieValorile termice...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect