Acum citesti:
Sindicatele sibiene: Nu suntem de acord cu transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat
Intreg articolul 2 minute de lectura

Sindicatele sibiene: Nu suntem de acord cu transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat

Reprezentanții Blocului Național Sindical Sibiu au transmis, marți seara, un comunicat de presă prin intermediul căruia fac unele precizări după ședința Comisiei de Dialog Social a Prefecturii. Reprezentanții sindicatelor sibiene susțin că Prefectura Sibiu lasă să se înțeleagă, voit sau nu, faptul că sindicatele ar fi de acord cu transferul contribuţiilor sociale integral din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, lucru neadevărat.

„Am luat act cu stupoare de dezinformările apărute pe site-ul oficial al Instituţiei Prefectului Judeţului Sibiu cu privire la şedinţa extraordinară a Comisiei de Dialog Social constituită la nivelul instituţiei, şedinţă care a avut ca subiect propunerile de modificare a Codului Fiscal, în principal transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Comunicatul Instituţiei Prefectului sugerează în mod eronat, cu sau fără intenţie faptul că organizaţiile sindicale ar fi de acord cu transferul contribuţiilor sociale integral din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, comunicând faptul că „explicaţiile şefului Agenţiei Judeţene de Administrare Fiscală au fost lămuritoare”. Filialele judeţene ale Blocului Naţional Sindical, Cartel Alfa, CNSLR FRATIA şi CSDR îşi menţin punctul de vedere cu privire la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Spunem NU TRANSFERULUI CONTRIBUŢIILOR SOCIALE şi solicităm Instituţiei Prefectului prezentarea publică a înregistrării audio a şedinţei.
Solicităm Instituţiei Prefectului – Judeţului Sibiu modificarea comunicatului şi prezentarea clară a punctului de vedere al organizaţiilor sindicale cu privire la transferul contribuţiilor sociale, aşa cum a fost exprimat în cadrul şedinţei”, se arată în comunicatul BNS Sibiu, semnat de președintele Georgel Petrache.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.