Acum citesti:
Zece localuri și săli de spectacole nu au autorizație de securitate la incendiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Zece localuri și săli de spectacole nu au autorizație de securitate la incendiu

Zece localuri și săli de spectacole nu au autorizație de securitate la incendiu. Deși termenul de obțienre a acestor aviye a expirat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că mai sunt însă săli considerate aglomerate care nu au intrat în legalitate.

”În prezent, în evidențele instituției noastre, la nivelul județului Sibiu există un număr de 64 de săli aglomerate, dintre care 30 dețin autorizație de securitate la incendiu, zece nu sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, iar 24 nu necesită obținerea acestui act administrativ. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu se adresează cetățenilor pentru a-i informa cu privire la prevederile legislative ce impun necesitatea obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu pentru anumite categorii de construcții.” a anunțat ISU Sibiu

În ceea ce privește obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu pentru sălile aglomerate, potrivit prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 571 din 2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu, clădirile în care sunt amplasate încăperi sau grupuri de încăperi, definite conform reglementărilor tehnice, săli aglomerate”, se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu indiferent de aria construită, regimul de înălțime sau destinație.

Sălile aglomerate sunt o categorie distinctă a încăperilor cu aglomerări de persoane, încăpere sau grup de încăperi care comunică între ele prin goluri (protejate sau neprotejate), în care suprafața ce-i revine unei persoane este mai mică de 4m pătrați și în care se pot întruni simultan cel puțin 150 de persoane. Sălile situate la parter sunt considerate săli aglomerate dacă se depășește numărul de 200 de persoane.

Acestea pot fi săli de spectacole, săli de întruniri, încăperi pentru expoziții, muzee, cluburi, cinematografe, comerț, cazinouri etc.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.