Acum citesti:
FDGR: Ne îngrijorează că subiectul construirii spitalului este abordat în mod populist şi politicianist
Intreg articolul 2 minute de lectura

FDGR: Ne îngrijorează că subiectul construirii spitalului este abordat în mod populist şi politicianist

Construirea unui nou spital în Sibiu, proiect pe care FDGR îl susţine încă din 2008, a fost, în ultimele zile, subiectul unor dispute politice între PSD şi PNL. Reprezentanții forumului îndeamnă toate părțile la unitate și calm, având în vedere toate disputele din ultimele zile.

„Salutăm anunţul Prim-Ministrului României referitor la faptul că spitalul va fi finanţat din bugetul de stat şi considerăm normal, ca Guvernul să-şi asume răspunderea realizării acestui proiect atât de important pentru cetăţenii din judeţul Sibiu. Ne îngrijorează însă faptul că subiectul construirii spitalului este abordat în mod populist şi politicianist de către cei care afirmă că toţi paşii făcuţi până acum au fost greşiţi. Aceasta se întâmplă, după ce cu un an în urmă a existat unanimitate în Consiliul Judeţean Sibiu, când s-a votat preluarea unui teren de la Agenţia Domeniilor Statului, pe care să fie construit spitalul.

Eventualele inconveniente ale terenului ales, dacă există, vor fi relevate printr-un studiu de impact, iar amplasarea poate fi schimbată. Discuţiile contradictorii, bazate pe argumente insuficient fundamentate, nu fac decât să întârzie proiectul. Solicităm politicienilor să nu pună pe primul plan imaginea lor şi cea a partidului din care fac parte, ci să-şi unească eforturile, pentru că altfel un proiect atât de mare, a cărei durată de realizare o depăşeşte pe cea a unui mandat, nu se va realiza. FDGR sprijină în continuare proiectul şi îndeamnă la unitate, calm şi raţiune”, spune Paul Jurgen Porr, președintele FDGR.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.