Acum citesti:
FOTO: Pirotehniștii de la ISU au distrus muniția neexplodată găsită pe teritoriul județului
Intreg articolul 2 minute de lectura

FOTO: Pirotehniștii de la ISU au distrus muniția neexplodată găsită pe teritoriul județului

Pirotehniștii de la ISU au distrus muniția găsită pe teritoriul județului Sibiu. Acțiunea a avut loc în poligonul Gușterița și au fost distruse peste 40 de elemnte de muniție, multe dintre ele fiind descoperite în stare de funcționare.
”Operaţiunea a fost executată de către echipa pirotehnică a ISU Sibiu. Au fost distruse peste 40 de elemente de muniţie, o parte dintre elementele descoperite aflându-se în stare de funcţionare, cu un grad ridicat de pericol pe timpul transportului şi manipulării acestora. Misiunea a fost executată în condiţii de siguranţă maximă, cetăţenilor din zona respectivă nefiindu-le permis să deruleze activităţi pe o rază de 3000 m de locul exploziei.” a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Sibiu
Pirotehnicienii de la ISU Sibiu reamintesc oamenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte, depoziteze şi să anunţe Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la numărul unic de urgenţă 112, pentru a interveni și a ridica aceste elemente în siguranță.

distrugere munitie 3
distrugere munitie 2
distrugere munitie 1

Foto: ISU Sibiu

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.