Acum citesti:
Gheorghe Piperea: Am decis să îmi înaintez demisia din funcția de consilier onorific al premierului
Intreg articolul 2 minute de lectura

Gheorghe Piperea: Am decis să îmi înaintez demisia din funcția de consilier onorific al premierului

Avocatul Gheorghe Piperea a anunțat luni seară că a decis să își înainteze demisia din funcția de consilier onorific al premierului Mihai Tudose, precizând că șeful Executivului a fost de acord cu decizia sa, transmite Agerpres.  „Am decis să îmi înaintez demisia din funcția de consilier onorific al premierului, care a fost de acord. Motivul este că nu vreau să acaparez atenția publică și să deviez, chiar și pentru câteva ore, programul administrației. Mai importante și urgente sunt Codul fiscal și dezbaterea relativă la legile justiției. Plus condițiile economice setate în laboratoarele financiar-bancare, condiții care se anunță a fi aspre în 2018”, a scris Piperea pe Facebook. El precizează că nici premierul și nici vreun membru al partidelor de la guvernare nu i-au cerut demisia. „Inițiativa mi-a aparținut. Cine și-a imaginat că sunt manipulabil s-a înșelat. Rămân același”, a mai scris Piperea.

Anunțul demisiei lui Gheorghe Piperea din calitatea de consilier onorific al premierului Tudose vine după ce, luni după-amiază, avocatul a scris pe Facebook că președintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să demisioneze pentru a-și putea proba nevinovăția. „Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat și i-a fost partener? De ce nu demisionează dl Dragnea, pentru a putea să-și probeze nevinovăția și, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumția de nevinovăție merită salvată chiar și în cazul politicienilor? Nu de alta, dar suntem ca într-o colivie. Cam de mult timp. (…) Chiar avem și altceva de făcut decât să urmărim epopeea judiciară interminabilă a dlui Dragnea”, a susținut Piperea.

Avocatul Gheorghe Piperea a primit calitatea de consilier onorific al prim-ministrului pe chestiuni de fiscalitate, banking, piață de capital și insolvență pe 20 iulie. Activitatea lui Piperea a fost neremunerată.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.