fbpx
Acum citesti:
Seară magică, la Târgul de Crăciun din Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Seară magică, la Târgul de Crăciun din Sibiu

Aproximativ 10.000 de oameni au asistat vineri, 17 noiembrie, la deschiderea oficială a celei de-a 11-a ediții a Târgului de Crăciun, organizate la Sibiu. Startul festiv s-a dat în Piața Mare cu o exactitate nemțească anul acesta. La ora 19:00, iluminatul din centrul orașului a fost aprins. Prima ediție a avut loc în 2007, când Sibiul era Capitala Culturală Europeană. =

„Ediția 2017 a Târgului de Crăciun din Sibiu aduce în primul rând cel mai mare număr de expozanți de căsuțe de până acum. Am trecut pentru prima dată pragul de 100.  Avem pentru prima dată un expozant din vestul Europei, şi anume din Germania, cu o căsuţă care vinde  unelte şi diverse obiecte din ciocolată. Nici nu par că ar fi din ciocolată, ar părea că ar fi din ceramică, lemn sau metal.”, Andrei Drăgan, organizatorul evenimentului.

A început cu 38 de căsuțe montate în Piața Mică și a ajuns la peste 100, zece ani mai târziu, amenajate în Piața Mare. Cea mai veche căsuță, prezentă încă de la prima ediție este Căsuța cu migdale.

„Am evoluat foarte mult și am schimbat aproximativ totul.  Și anul acesta am adus câteva produse noi. Acestea sunt rahatul turcesc și batoanele de susan și de florele soarelui. Îmi amintesc cu mare drag prima participare la acest târg. Primele produse pe care le-am adus erau cele pralinate, adică migdalele, alunele de pădure și nucile.”, ne-a mărturisit expozantul.

Comercianții au venit cu produse care mai de care mai inventive și cu tematica de sezon. Greu de ignorat a fost și mirosul ispititor al vinului fiert și al preparatelor traditionale.

„Mi-aș dori mai multe produse tradiționale românești. Concertul a fost super frumos. M-a fascinat. Sunt fan Radu Nechifor.”, a spus Ana.

Copii sunt așteptați la Atelierul lui Moș Crăciun unde vor învăța să picteze turtă dulce, să facă lumânări sau decorațiuni de Crăciun.

„Am creat o lumânarea, pentru că mie îmi plac foarte mult lumânările. Vreau să o fac cadou mamei mele.”, a spus Bogdan.

95% dintre locurile de cazare au fost ocupate în acest weekend. Târgul de Crăciun va rămâne deschis până anul viitor, pe 3 ianuarie. Și, poate fi vizitat între orele 10:00-22:00

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.