fbpx
Acum citesti:
Teodor Boantă: Cartea pe care o lansăm în această seară nu este un clasament
Intreg articolul 3 minute de lectura

Teodor Boantă: Cartea pe care o lansăm în această seară nu este un clasament

Lansarea volumului al treilea al cărții „Personalități de referință ale Sibiului” a avut loc vineri seara, la Teatrul Gong din Sibiu.  Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, preotul Constantin Necula, rectorul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, profesorul Ioan Bondrea, directorul Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu, actorul Constantin Chiriac, președintele Societății Române de Chirurgie Endovasculară, medicul Victor Costache, fostul prefect al județului Sibiu, Lucian Radu, subprefectul Sibiului, Horațiu Marin sau președintele USR, Dan Barna sunt doar câteva nume importante, care au fost cuprinse în acest volum.

„Cartea pe care o lansăm în această seară  nu este un clasament. Nu ne dorim să facem ierarhii. ”, a menționat Teodor Boantă.

Prima ediție a acestui volum a fost lansată în anul 2005 și a avut ca partener  Camera de Comerț și Industrie Financiară din Sibiu. Datorită succesului și a prizei pe care a avut-o la public, șapte ani mai târziu, autorii au decis tipărirea volumului doi. Bărbații de succes ai Sibiului trebuie promovați, motiv pentru care Ioana Bărbulescu și Teodor Boantă au decis să continue această serie a „personalităților de elită”. Aseară, publicul a putut răsfoi volumul trei, proaspăt tipărit.

Lucrarea este o culegere de interviuri despre cariere, principii morale, modele și începuturi dificile, lăsând, intenționat, să se vadă și latura umană a lor, vorbind despre familie, despre timpul liber, despre idealuri și bucurii. Autoarea cărții este Ioana Bărbulescu, iar coautor este purtătorul de cuvânt al ULBS, Teodor Boantă. Fiecare personalitate a primit câte un exemplar.

„Mă bucur foarte că am ajuns să trăim momentul unei astfel de manifestare.  Dacă am fost trecuți în această carte a marilor personalități nu este nimic întâmplător, totul este providențial. Nu se datorează nouă și nu este un merit atât de mare personal, pentru că evaluarea se va face mult mai târziu. Este bine că se mai face câteo evaluare când mai suntem și noi prezenți.  Vă felicităm și vă mulțumim pentru stăruința și modul de a prezenta  marile personalități, care formează dinamica orașului financiar, social și spiritual.”, a ținut să precizeze ÎPS Laurențiu Streza.

Lansarea a fost presărată de momente artistice.  Cvartetul Intermezzo a deschis seara printr-un recital de colinde.  Evenimentul a fost urmat de un dineu în foaierul Teatrului Gong. Interpretul de muzică populară, Cătălin Pilea și formațiaHarmony au întreținut atmosfera.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.