fbpx
Acum citesti:
,,Prevenție prin artă 2017- Dă o șansă vieții tale prin siguranța rutieră”
Intreg articolul 3 minute de lectura

,,Prevenție prin artă 2017- Dă o șansă vieții tale prin siguranța rutieră”

Studenții sibieni au acceptat provocarea polițiștilor  de a se alătura campaniei ,,Prevenție prin artă 2017- Dă o șansă vieții tale prin siguranța rutieră”, derulată în perioada 12 octombrie- 20 noiembrie. Proiectul se află în a treia etapă și este o continuare a concursului de desene, realizat de liceeni pe aceeași temă, circulația rutieră.  La evenimentul de ieri au participat comisarul de politie Maxim Bogdan, Seful Serviciului Rutier Sibiu,  comisar șef de poliție Cristian Stanciu șeful Compartimenului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu și actorul Florin Coșuleț. 

„Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu în colaborare cu Arhiepiscopia Sibiului, Universitatea Lucian Blaga și asociațiile studențești din cadrul acesteia au realizat la inceputul anului universitar un parteneriat de colaborare ce a luat naștere din dorința comună de creștere a siguranței rutiere și a climatului de siguranță în unităţile de învățământ universitar în scopul prevenirii şi reducerii criminalităţii juvenile și a victimizării tinerilor din comunitatea sibiana . O prima activitate desfasurata in cadrul acestui parteneriat a fost evenimentul cu caracter informativ preventiv organizat cu prilejul Zilei mondiale de comemorare a victimelor din accidente rutiere intitulat “Da o sansa vietii tale prin siguranta rutiera “, in cadrul caruia pe langa sesiunea informativa s-a desfasurat concursul studentesc de siguranta rutiera in care studentii universitatii au fost provocati prin intermediul asociatiilor studentesti sa realizeze spoturi cu caracter preventiv . Tot in cadrul acestui eveniment au fost prezentate si rezultatele licitatiei realizate in urma concursului de desen “preventie prin arta 2017”, concurs ce a avut pe langa scopul informativ preventiv si un scop caritabil de intrajutorare a victimelor din accidente rutiere precum si a familiilor acestora . Cel mai mare pret oferit pentru adjudecarea unui tablou a fost de 100 lei , iar suma totala stransa in urma licitatiei este de 2910 lei, bani care vor fi donati pentru ajutorarea a doua cazuri sociale.. Avem convingerea ca astfel de activitati vor reprezenta pe termen lung un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere.”, a transmis Ionuț Natea, agent în cadrul IPJ Sibiu.

În concurs s-au înscris doar trei echipe, majoritatea participanților studiază la Facultatea de Inginerie. Câștigătorii au primit o reducere considerabilă la una dintre școlile de șoferi din Sibiu, precum și invitația de a participa la activitățile organizate de IPJ Sibiu de 1 Decembrie.

„Viața este ca o monedă și poți cumpăra o singură dată cu ea. Fiecare acțiune a noastră influențează atât viața noastră, cât și a celorlalți”, Iulia Lungu.

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.