fbpx
Acum citesti:
Foto/ Video Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită cu fast și la Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

Foto/ Video Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită cu fast și la Sibiu

Aproximativ 500 de militari cu echipajele canine din 26 de detașamente au defilat prin fața mulțimii, dintre care, foarte mulți erau turiști, precum și a oficialitățiilor locale. Detașamentul Jandarmeriei l-a avut ca fruntaș pe Flavius Florea, fiul în vârstă de 9 ani, al unui dintre jandarmi. Acesta a purtat cu mare mândrie haina militară. România sărbătorește astăzi împlinirea a 99 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.

La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, sibieni!

Posted by Sibiu100% on 1 Decembrie 2017

Pe parcursul întregii zile au avut loc diverse manifestări. Acestea au început dis-de-dimineață. La Biserica Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cunoscută ca Biserica dintre brazi, au fost adus un Onor înaintașilor Marii Uniri. Evenimentul a continuat cu ceremonia depuneri de coroane la sediul fostului Consiliu Dirigent din Transilvania. Parada a fost urmată de o expoziție de tehnică militară. În parcarea Teatrului Național „Radu Stanca” și pe platoul din fața Cercului Militar au fost găzduite expoziții de tehnică militară și armament. Cei mai încântați de expoziții au fost copiii, care au tras cu arma sau au făcut o poză la volanul mașinii de polițe.

„Am venit cu mare bucurie și în acest an la această mare sărbătoare pentru România. Le transmit multe urări de sănătate sibienilor. Chiar dacă a fost timpul nefavorabil, mă bucur că am s-a ținut parada.”, a spus Pavel Diaconu.

1 decembrie 2017-
1 decembrie 2017--
1 decembrie 2017---
1 decembrie 2017----
1 decembrie 2017------
1 decembrie 2017=
jandarmeria sibiu

„A fost foarte frumos! Mi-au plăcut activitățile. Am tras cu arma și m-am pozat cu unul dintre câinii polițiști.”, a precizat Miruna.

Spectacolul folcloric „Noi suntem români” de la Sala Transilvania este considerat “piesa de rezistență” de către organizatori și sibieni a evenimentelor organizate de 1 Decembrie. Cu toate că, intrarea în sală a spectatorilor a fost programată la ora 14:30, aceștia au venit cu jumătate de oră mai repede. Și în acest an, artiștii de renume ai României au sărbătorit 1 Decembrie, la Sibiu, pe scena Festivalului Național „Ioan Macrea”. Dintre aceștia i-am aminti pe Nicolae Furdui Iancu, Nineta Popa, Mariana Anghel, Viorica Macovei sau Ilie Medrea.

„Nu știu pentru a câta dată mă aflu de 1 Decembrie, la Sibiu. Dar, cu siguranță, am venit de nenumărate ori. Este o zi mare de sărbătoare, este ziua tuturor românilor. Îi mulțumesc pentru invitație doamnei Silvia Macrea, care face cu adevărat cultură în Sibiu. Este o deosebită plăcere să fiu alături de Junii Sibiului, alături de Silvia Macrea. La Mulți Ani, România!, La Mulți Ani, tuturor românilor care trăiesc în afara granițelor ei!”, a spus pentru Sibiu 100%, Nicolae Furdui Iancu.

La ora 17:oo a fost programată Retragere cu torţe, organizată de structurile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică. Traseul a fost Cercul Militar – Sala Transilvania – Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. Itinerar: Bd.Victoriei – Bd.V.Milea – str.Someșului – strada Școala de Înot – strada Nicolae Olahus – bd.V.Milea – bd.Mihai Viteazul – strada Nicolae Iorga – strada Revoluției.

Seria evenimentelor s-a încheiat într-un cadru muzical, la Sala Thalia, cu un concert simfonic susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.  Violonista Cristina Anghelescu, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu au cocertat de 1 Decembrie pentru sibieni. Concertul a durat aproximativ o oră și au fost incluse lucrări de Paul Constantinescu, Felix Mendelssohn Bartoldy, Ion Ivanovici, Ciprian Porumbescu și George Enescu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.