Acum citesti:
Români pentru români
Intreg articolul 4 minute de lectura

Români pentru români

Milioane de români sunt departe de țară, la muncă sau la studii. Indiferent de motivul care i-a purtat pe drumul pribegiei, toți sunt cu sufletul alături de cei dragi rămași acasă. Mii de sibieni trăiesc în toate colțurile lumii, dar nu au uitat deloc de unde au plecat. Pe unii dintre ei i-am rugat ca, de Ziua Națională, să transmită un mesaj pentru români și România. Din cele mai îndepărtate zone ale lunii aceștia vorbesc despre Unire și unitate, despre păstrarea identității naționale, despre lupta pentru țara noastră și despre democrație. Sibiu 100% vă invită să citiți câteva dintre mesajele transmise de românii de departe pentru românii din țară.

Raluca Ada Popa bwRaluca Ada Popa, specialist în securitate informatică și asistent profesor la UC Berkeley – „De 1 Decembrie vreau să le transmit tuturor românilor de oriunde multe gânduri și urări de bine. În principal, le doresc și NE doresc să luptăm pentru a schimba România în bine: să fim corecți în tot ceea ce facem, să luptăm împotriva corupției și a nedreptăților, să alegem fiecare un drum al nostru, care ni se potrivește cel mai bine, și să muncim cu pasiune și dăruire pe acest drum. Și cel mai important, să nu uităm să ne ajutam între noi!”

Raluca a plecat din România în anul 2005, pentru a studia la Massachusetts Institute of Technology (MIT), în Boston, USA. Acolo a terminat și doctoratul, ca mai apoi să rămână ca profesor la UC Berkeley.

 

Liana Pall bwLiana Pall, sportiva sibiancă, triplă campioană europeană și triplă campioană mondială consecutiv la culturism junioare: „Le urez tuturor românilor un 1 Decembrie minunat și Sărbători Fericite alături de familie și nu în ultimul rând să nu uite niciodată de unde au plecat, indiferent unde s-ar afla. Mândru ca sunt român!”

Liana a plecat din România în urmă cu 3 ani, în 2014, pentru a se realiza pe toate planurile. A ales inițial Austria, însă astăzi trăiește în Germania, țară în care s-a specializat în estetică mediacală. Acum este mama unei adorabile fetițe, pe nume Amelie, cel mai puternic motiv de a lupta să-și îndeplinească visele, pentru ca într-o zi să se poată întoarce acasă, în România.

 

IMG_9641 bwBenjamin Jinar, Finance Manager at Kuni BMW: „De ziua națională a țării mele, sunt mândru că sunt român și sper ca România să nu uite niciodată cât de importantă este libertatea și dorința de a te autodepăși! La mulți ani România! P.S. și la multi ani lui Charlie al meu, bulldog-ul francez, care locuiește în America și înțelege doar românește!”

Benjamin a plecat din România în Vancouver, Washington, în anul 2013, pentru a oferi o viață mai bună familiei sale.

 

 

Georgeta Gherghiceanu bwGeorgeta Adriana Gherghiceanu, fostă studentă la Medicină în Sibiu: „De 1 Decembrie le doresc românilor un trai mai bun, putere de muncă, să aibă curaj, să fie uniți și să aibă putere să-și urmeze visele. Dacă sunt perseverenți, vor reuși asta”.

Tița, cum îi spun prietenii, a plecat din România în anul 2012 pentru a-și împlini visul de a practica medicina în Germania, departe de un sistem corupt și într-un loc unde poate respecta jurământul lui Hipocrate, după cum spune ea. Astăzi este medic rezident la Neurologie, cu specializare în psihiatrie la LWL Klinik Dortmund.

 

 

Bianca Drotleff bwBianca Drotleff, olimpică și voluntar activ: „Dragi români de acasă, cu gândul și inima de la distanță vă doresc La multi ani!. Mândria de a fi româncă o voi purta cu mine în fiecare colț de lume”.

Bianca a plecat din România în anul 2015 pentru a studia Business și Management la University of Bradford, în Anglia.

 

 

 

Ioana Baltes bwIoana Balteș Adewoyin: „Le doresc românilor mei dragi de acasă să le aducă Moșul politicieni nou-nouți, legi de fier, să-și păstreze spiritul civic și să nu renunțe la a protesta când li se pare că drepturile lor sunt încălcate. Crăciun fericit și An Nou cu Iubire!”.

A plecat din România în anul 2009 decisă să călătorească, să exploateze și să cunoască alte colțuri ale lumii. În cele din urmă, s-a stabilit în Marea Britanie, dar spune că România îi va curge întotdeauna prin vene. Astăzi este team leader la HCL Permanent şi Principal Consultant – Business development la HCL Workforce Solutions.

 

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.