Acum citesti:
„Bucurie cu sclipici”, eveniment special al ULBS
Intreg articolul 3 minute de lectura

„Bucurie cu sclipici”, eveniment special al ULBS

Studentele anului II de la Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, a Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, organizează Serbarea de Crăciun „Bucurie cu sclipici”, în 13 decembrie, de la ora 17, în Aula Magna a ULBS. Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru realizarea unei alei senzoriale speciale, adaptate pentru copiii cu autism, parte a unui complex de joacă exterior la unul dintre centrele Fundației „Un Copil, O Speranță” Sibiu. Donațiile se fac la intrarea în sală.

Protagonistele spectacolului, viitoare cadre didactice, împreună cu coordonatoarea proiectului, conf. univ. dr. Diana Mihăescu, au conceput, regizat și pus în scenă un program special care include poezii specifice perioadei Crăciunului, dar și colinde care vor încânta auditoriul. Pe lângă invitații, spectacol, decoruri și afișul serbării, studentele au pregătit și o surpriză dulce, un bufet cu dulciuri tradiționale românești specifice sărbătorilor de iarnă, gătite de ele.

„Orice serbare este o Bucurie cu sclipici, atât pentru spectator, cât și pentru interpreți, cu atât mai mult cu cât evenimentul este unul caritabil deschis tuturor celor care își doresc să contribuie pentru o viaţă mai bună a copiilor cu autism. Fără o terapie adecvată, simptomele autismului şi comportamentele disfuncţionale se agravează în timp. Astfel încât, realizarea unei alei senzoriale într-unul din centrele UCOS poate oferi acestor copii speciali o șansă la recuperare. Niciun pas înainte nu a fost făcut fără eforturi de către studentele noastre, viitoare cadre didactice, implicate cu dăruire și cu bucurie în suflet în realizarea spectacolului. Este o sărbătoare care ne adună pe toți, de la mic la mare, spre această rază de speranță”, a declarat conf. univ. dr. Diana Mihăescu, coordonatoarea proiectului.

La eveniment vor fi prezenţi reprezentanți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Inspectoratului Școlar Sibiu, Consiliului Județean Sibiu, Prefecturii Sibiu, membrii Fundației UCOS, cadre didactice, părinții studentelor, dar și susținători ai proiectului „Bucurie cu sclipici”.

„Sărbătoarea Crăciunului este un moment din an care stârnește, în mare parte dintre noi, dorința de împărtăși bucuria cu cei din jurul nostru. M-am implicat cu multă bucurie în organizarea acestei serbări, al cărei motto este: „Pe podele de nuiele/ Duc copiii-n palme stele”. O astfel de bucurie cu sclipici vrem să oferim și noi copiilor cu autism pentru a putea beneficia de o terapie adecvată, cu ajutorul căreia să reușească să se integreze la şcoală şi în societate”, a precizat Iulia Toma, studentă în anul II PIPP.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu colaborează în organizarea acestui eveniment cu Fundația „Un Copil, O Speranță” pentru susținerea tratamentului special al copiilor cu autism.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.