Acum citesti:
TNRS: La Mulți Ani! tuturor voluntarilor
Intreg articolul 2 minute de lectura

TNRS: La Mulți Ani! tuturor voluntarilor

Astăzi, 5 decembrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Voluntarilor. Această zi a fost instituită de Organizația Națiunilor Unite, în 1985, și de atunci se celebrează anual fiind o formă de recunoștință față de munca depusă în sprijinul celorlalți, față de ajutorul oferit benevol de oameni și implicarea de care dau dovadă, în diverse domenii.

În România, ziua voluntarilor se sărbătorește din anul 2000, din momentul în care Centrul Național de Voluntariat „Pro Vobis” a organizat prima Gală de decernare a premiilor pentru implicare în comunitate, evenimentul fiind recunoscut de voluntari și de susținătorii mișcării de voluntariat în România.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are una dintre cele mai importante platforme de formare din lume, școala non formală a Programului de Voluntariat, în care se înscriu anual peste 500 de voluntari. Perioada de înregistrare de anul acesta a fost 1 octombrie – 1 decembrie 2017, timp în care s-au înregistrat 805 voluntari, candidați locali și naționali, din care peste 250 sunt voluntari FITS cu experiență. În perioada ianuarie – aprilie 2018 candidații vor participa la Școala non-formală a Programului de Voluntariat FITS, urmând o serie de 7 cursuri, împărțite în 6 serii de formare, cu o durată de 2 ore fiecare. În luna mai, candidații Programului de Voluntariat susțin o evaluare și astfel devin voluntari FITS pentru ediția aniversară de 25 de ani, care are loc în perioada 8 – 17 iunie 2018.
C

ei care vor să descopere culisele FITS, dar nu s-au înscris pentru această ediție, sunt așteptați să se înregistreze ca voluntari pentru ediția din 2019. Înscrierile vor avea loc în perioada 1 octombrie – 1 decembrie 2018, iar formularul de înregistrare va fi disponibil pe pagina oficială FITS.

Organizatorii FITS mulțumesc tuturor voluntarilor pentru dăruirea și implicarea de care au dat dovadă de-a lungul anilor!

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.