Acum citesti:
Mesaj PSD Sibiu, la moartea Regelui Mihai: A murit departe de tara sa
Intreg articolul 2 minute de lectura

Mesaj PSD Sibiu, la moartea Regelui Mihai: A murit departe de tara sa

 

„Regele Mihai a murit departe de românii pe care i-a iubit și pe care i-a pomenit în discursurile sale de peste hotare. Moartea ultimului monarh din ţările Europei de Est trebuie să fie plânsă de noi toți, cei care am înțeles cât de nocivă a fost asuprirea românilor sub regimul comunist. Trăim astăzi un moment tragic, dar care marchează o filă grea din istoria poporului român și asupra căruia e timpul să zăbovim, să ne reculegem și din care să învățam să ne respectăm conducătorii.

Condoleanțe familiei regale îndurerate!”, a declarat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Sibiu.

Mihai I a fost ultimul monarh al României

Regele Mihai va rămâne în istorie în special pentru că a schimbat destinul tragic al României şi a smuls-o din mâinile lui Hitler. 23 august 1944 a fost ziua în care Regele a decis să întoarcă armele împotriva Germaniei naziste, decizie care a dus la salvarea de sute de mii de vieţi omeneşti.

Totuși, acţiunea sa a provocat cea mai neagră perioadă a secolului trecut pentru romani şi o tragedie personală pentru Regele Mihai. După război, comuniştii s-au instalat la conducerea ţării pentru aproape jumătate de secol, iar Mihai I a fost alungat într-un lung şi chinuitor exil, având interdicţia de a reveni în ţara pe care a condus-o în două rânduri. Regele României  a fost forțat să trăiasca în Elveția și tot acolo sfârșit, departe de casă.

Organizaţia Judeţeană PSD Sibiu

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.