Acum citesti:
Un porc de 200 de kilograme va fi pârlit și tranșat la Muzeul Astra din Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Un porc de 200 de kilograme va fi pârlit și tranșat la Muzeul Astra din Sibiu

Târgul de țară la Ignat este un eveniment organizat de Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu. Evenimentul va fi în zona Târgului de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în 9 și 10 decembrie, între orele 11-16. Aici vizitatorii vor putea să urmărească etapele de pregătire a bucatelor tradiționale din carne de porc și să deguste următoarele preparate: pomana porcului, cârnați, caltaboș, jumări și tobă. „În cadrul Târgului de țară la Ignat se respectă tradiția culinară veche de sute de ani.

Vizitatorii Muzeului ASTRA au ocazia să redescopere astfel bucatele tradiționale, pregătite ca pe vremuri. Pe de altă parte, e important ca ei să știe că pot să și guste din ele. E un prilej foarte bun de a reliefa încă o dată că Muzeul ASTRA, prin aceste demonstraţii culinare interactive, este un veritabil pol al culturii, dar și al tradițiilor gastronomice din universul satului românesc”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

În cadrul Târgului de țară la Ignat va fi pârlit cu paie și apoi tranșat un porc de aproximativ 200 de kilogame. Scopul evenimentului este susţinerea produselor şi a culturii gastronomice tradiţionale.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.