Acum citesti:
Se fac donații pentru copiii de la Secția de Oncologie Fundeni
Intreg articolul 3 minute de lectura

Se fac donații pentru copiii de la Secția de Oncologie Fundeni

Orice copil este un miracol pentru părinții lui, pentru lume, pentru univers. În mare parte aceste miracole strălucesc îmbogățind cu bunătatea, veselia și puritatea lor. Realitatea, însă, arată ca la fel cum lumina există, există și întunericul, cum există bunătate, există și răutatea și așa cum aceste miracole strălucesc, unele dintre ele trebuie să lupte cu tărie pentru a nu se stinge.

Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale perioadei în care trăim. Este atât de hâdă încât, de multe ori, ne este greu și să-i pronunțăm numele. Atunci când un adult se luptă cu ea, toți cei apropiați lui sunt încorsetați de teamă, sunt legați în rugăciuni și în speranță și sunt gata să facă orice pentru ca cel apropiat să se vindece.

Dar când un copil este nevoit să lupte cu această boală? Ce ar trebui să simțim atunci? Cam câte greutăți ar trebui să ne legăm de glezne pentru a încerca să-i luăm măcar o parte din imensa greutate de pe umerii firavi? Cum am putea să tragem draperia grea din viața lui, pentru a strecura câteva raze de lumina?

Sigur că putem! Acești copii sunt puternici, iar lupta pe care o duc merită câștigată. Ei sunt cei care învață să se bucure de fiecare clipă, de fiecare gest din jurul lor, de fiecare mică atenție. Așa îi putem face fericiți.

Impulsul vine de la reprezentanții Asociației „Totul pentru Comunitate”, care, la îndemnul părinților copiilor internați la Secția de Oncologie a Spitalului Fundeni, au decis să le facă o bucurie acestora. Au însă nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Cu excepția banilor, le putem dărui acestor copii aproape orice. De la cărți cu povești, cărți recreative, caiete cu activități, creioane colorate, acuarele, pensule, hârtie glasată, lipici, jocuri, puzzle-uri și până la fructe. Singura condiție este ca produsele să fie noi și fructele proaspete. Este politica spitalului gândită pentru a-i proteja pe acei copii care deja au o luptă de dus, închiși într-un salon al spitalului, fără posibilitatea de a socializa sau de a primi vizite. Asociația are în vedere un număr de 156 de copii, cu vârste cuprinse între 1 și 14 ani cărora să le sădească un zâmbet pe chip și fericire în suflet, în zilele de 22 și 23 decembrie. Membrii ei recunosc că este unul dintre cele mai grele proiecte, din punct de vedere al sensibilității lui, dar și unul pentru care se merită să-ți dai și ultima fărâmă de energie.

Donațiile pot fi făcute, până în data de 19 decembrie, la sediul Asociației „Totul pentru Comunitate”, de pe str. Șureanu, Nr. 4. Dacă mai aveți nevoie de detalii sunați la numărul de telefon 0745.668.134.

Haideți să fim parte din miracolul acestui Crăciun, pentru acești mici războinici!

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.