Acum citesti:
GALERIE FOTO – Slujbă de pomenire la statuia Regelui Mihai din Copșa Mică
Intreg articolul 2 minute de lectura

GALERIE FOTO – Slujbă de pomenire la statuia Regelui Mihai din Copșa Mică

În cursul zilei de miercuri, în cadrul unei mici ceremonii desfășurate la Copșa Mică a fost oficiată o scurtă slujba de pomenire la statuia Regelui Mihai I al României din oraș și a fost depusă o coroana de flori. La eveniment a fost prezent edilul Daniel Tudor Mihalache, reprezentanți ai administrației locale copșene, pompierii voluntari și câțiva vârstnici din Copșa Mică.

Bustul Regelui Mihai a fost dezvelit la Copșa Mică în 5 mai 2014. La evenimentul de atunci au participat Alteța Sa Regală Principele Nicolae,  Î.P.S. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, numeroase oficialități din județ și locuitori ai orașului. Lucrarea a fost realizată de sculptorul sibian Ioan Cândea și a fost amplasatp pe aleea principală a orașului, spre bucuria copșenilor și va sta mărturie pentru iubirea purtată României și românilor de către Casa Regală a României, instituție fundamentală pentru istoria modernă a țării noastre. Acesta este și scopul pentru care Consiliul Local a aprobat la vremea respectivă realizarea monumentului.

Regele Mihai a murit la domiciliul său din Elveția. Decesul a intervenit marți, la ora 13. Regele avea 96 de ani, împliniți la 25 octombrie, și de mai bine de un an și jumătate era grav bolnav.

Slujba de pomenire pentru Regele Mihai 1
Slujba de pomenire pentru Regele Mihai 2
Slujba de pomenire pentru Regele Mihai 3
Slujba de pomenire pentru Regele Mihai
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.