Acum citesti:
GALERIE FOTO – Un incendiu le-a distrus locuința înainte de Sărbători
Intreg articolul 3 minute de lectura

GALERIE FOTO – Un incendiu le-a distrus locuința înainte de Sărbători

O casă a fost cuprinsă de flăcări în localitatea Păucea, luni dimineața. Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale pentru stingerea incediilor, însă cu toată intervenția promptă a acestora, casa a ars în totalitate. Din întregul imobil au mai fost salvate doar câteva obiecte de mobilier, casa fiind distrusă în totalitate. Aceasta este știrea seacă sau clasică a incendiului. Realitatea de la fața locului și drama unei familii sunt greu de explicat în cuvinte. Ceea ce până acum câteva zile era o casă la care au trudit din greu, cu eforturi uriașe și ani petrecuți prin alte țări la muncă, acum nu mai există. La propriu nu mai există pentru că imobilul a fost ras de pe fața pământului de un incendiu devastator, iar toate bunurile din interior au fost distruse.

Ani de zile, familia Siriteanu și-a dorit o casă. Membrii familiei au muncit care pe unde a putut prin străinătate, iar de ceva vreme noua lor casă a fost ridicată în Păucea. Vara aceasta a fost schimbat și acoperișul și toți membrii familiei așteptau Sărbătorile de Iarnă pentru a se reîntâlni după un an de muncă.

Nu vor mai reuși să facă acest lucru pentru că luni dimineața focul a distrus, în doar câteva zeci de minute, tot ceea ce au construit cu greu în ani de zile. Oamenii din sat au sărit imediat să ajute la stingerea incendiilor, pompierii s-au deplasat de la Mediaș cu 3 autospeciale, însă flăcările au măturat totul în cale. Oamenii au rămas, la propriu, fără nimic. Fără casă, fără haine, fără bunrile din camere. A mai rămas însă ceva. A rămas speranța pentru că în aceeași zi, vecinii, oamenii din localitate și din alte părți le-au sărit în ajutor. O pătură mai groasă, un castron cu mâncare, o haină sau chiar camere puse la dispoziție pentru unii dintre membrii familiei lovite de soartă au fost primele ajutoare oferite în primele ore după dezastru. Oamenii au simțit că nu sunt singuri și asta le dă un imbold puternic pentru a reîncepe construcția locuinței.

Sunt însă costuri uriașe, un efort mult prea mare pentru o familie mult prea încercată în prag de Sărbători. Ce poți să le spui oamenilor în suferință în asemenea caz? Că poate renunțăm la ceva ce doream să ne cumpărăm de Crăciun și îi ajutăm? Nu ne mai facem un mic moft și le oferim cât de puțin pentru a-i ajuta, simboloc măcar, să meargă mai departe? Este un mod de a-i sprijini, de a le oferi cât de puțin pentru ca familia Siriteanu să nu simtă că este singură. Cine dorește să ajute la reconstrucția casei o poate face donând orice sumă de bani în conturile:

EURO – RO11BRMA0999100073746380, deschis pe numele Siriteanu Elena la Banca Românească

LEI – RO86BTLRONCRT0350996101, deschis pe numele Călugăr Alina Daniela

Incendiu 1
Incendiu 2
Incendiu
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.