Acum citesti:
Comunitatea expatriaţilor din Sibiu se mobilizează pentru o cauză nobilă
Intreg articolul 3 minute de lectura

Comunitatea expatriaţilor din Sibiu se mobilizează pentru o cauză nobilă

În data de 9 decembrie, în corpul B al Bibliotecii Astra (clădirea nouă), de la ora 10:00 are loc bazarul caritabil „Împreună pentru viață”. Este vorba despre un proiect al Fundației Polisano, cu sprijinul comunităţii expatriaţilor din Sibiu, care permite copiilor cu malformaţii grave să beneficieze de operaţii gratuite. Toți banii strânși din vânzarea produselor vor fi folosiți pentru această cauză.

„Ideea acestui bazar ne-a venit pentru că se apropie Crăciunul, iar oamenii profită de această perioadă să-și întâlnească familiile și prietenii și să sărbătorească într-un cadru festiv, de multe ori în jurul unei mese cu bucate tradiţionale. Personal, sunt implicată în comunitatea expatriaţilor din Sibiu, considerându-mă eu însămi ca fac parte din aceasta. Acest bazar este o ocazie de a reuni oameni din culturi și orizonturi diferite, în jurul unei cauze nobile”, spune Cătălina Costache, directorul executiv al Fundaţiei Polisano.

Specificul acestui bazar este că participanţii gătesc unul sau mai multe feluri de mâncare specifice ţării sau regiunii unde au locuit, pe care le propun apoi vizitatorilor. În afara mâncărurilor tradiţionale, expatriaţii pot aduce şi cărţi, jocuri şi obiecte de decor.

„Nu toţi sibienii ştiu cât de diversă este comunitatea expatriaţilor din Sibiu. Ceea ce ne dorim prin această acţiune, este desigur să ne alăturăm unui proiect caritabil frumos şi emblematic pentru oraş, dar şi să favorizăm contactul între comunităţile noastre şi să dăm un exemplu de implicare. Aceşti oameni, veniţi din toate colţurile lumii să lucreze şi să trăiască la Sibiu, reprezintă o ocazie extraordinară de deschidere pentru oraş”, spune Norman Frankel, din Marea Britanie.

Evenimentul se va încheia cu un moment muzical oferit tot de expatriaţi şi cu un Leftovers Party.

Despre Fundația Polisano

Fundaţia Polisano s-a născut din dorinţa de a oferi tuturor oamenilor,  în special persoanelor cu o situaţie socială precară, accesul la resursele necesare pentru îmbunătățirea sănătății. În prezent, Fundația derulează un program prin care oferă acces la servicii medicale de calitate persoanelor fără resurse financiare. De la începutul anului 2016, au fost finanțate peste 30 intervenții chirurgicale vitale pentru pacienți afectați de boli foarte grave (dintre care majoritatea copii cu malformații cardiace). Aceste intervenții au putut fi realizate în Sibiu prin implicarea rețelei de medici parteneri, profesioniști de renume mondial. Mai multe detalii pe: www.fundatiapolisano.ro.

 

post 1200x630

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.