Acum citesti:
Începe vaccinarea antigripală în județul Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Începe vaccinarea antigripală în județul Sibiu

Cele 14.290 doze de vaccin antigripal, destinate județului Sibiu, au ajuns la Direcția de Sănătate Publică Sibiu la sfârșitul săptămânii trecute. Din 11 decembrie, vaccinul a început să fie repartizat către personalul vaccinator, iar campania de vaccinare antigripală gratuită pentru sezonul 2017-2018 poate demara în județul Sibiu.
În acest sens, 80 doze de vaccin antigripal sunt alocate Direcției Medicale a Ministerului Afacerilor Interne, 270 doze vor merge la Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale, 60 doze fiind repartizate Direcției Medicale a Serviciului Român de Informații. Restul de 13.880 de doze vor fi distribuite către medici de familie, spitale și unități de asistență medico-sociale.

În fiecare an gripa afectează între 5% și 15% din populație. Pentru majoritatea oamenilor, gripa este doar o experiență ușoară sau neplăcută, dar pentru unii poate duce la complicaţii, în special pentru persoanele din grupele la risc.

Grupele cu risc includ femeile însărcinate, persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni medicale cronice, cum ar fi astmul bronșic și alte boli respiratorii; diabetul zaharat și alte boli endocrine; boli de inimă; boli de rinichi; boli de ficat; boli metabolice; boli neurologice; obezitate sau sistemul imunitar slăbit (din cauza bolii sau de tratamentului).
Este important să urmați recomandările medicului dumneavoastră pentru a evita complicațiile grave legate de gripă, în special dacă faceți parte din categoria persoanelor cu risc.

Simptome
Gripa sezoniera este cauzată de virusurile gripale umane care infectează căile respiratorii (nas, gât, bronhii și uneori plămâni). Cu toate că unele infecții pot fi foarte ușoare, persoanele bolnave de gripă au unele sau toate dintre următoarele simptome: febră, durere de gât, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap, dureri musculare. Puteti recunoaște o viroză respiratorie alta decât gripa, dupa debutul mai lent al bolii (începe ușor cu usturimi în gat, nas înfundat, dureri de cap), cât și după evoluția mai ușoară a bolii.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.