12.9 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

Sfatul specialistului la grade cu minus

Cele mai citite

Meteorologii au anunțat temperaturi negative în aceste zile. În aceste condiții reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu au făcut o serie de recomandări.
„În situația în care temperaturile vor scădea, le recomandăm oamenilor să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse) pentru evitarea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și să respecte un regim de viaţă sănătos, cu o alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare”, se arată în comunicat. De asemenea, dacă este necesar să ieșiți afară se recomandă folosirea căciulilor și a mănușilor. Specialiștii spun că trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături.
În cazul în care răciți nu este recomandată tratarea la domiciliu sau automedicamentația ci consultarea medicului. Persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, sunt sfătuite să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute. O atenție deosebită în acestă perioadă a iernii trebuie acordată copiilor. Aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.
Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon. Specialiștii DSP atrag atenția și asupra importanței vaccinării antigripale aceasta fiind considerată cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.
„Recomandăm tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit. În județul Sibiu mai sunt disponibile circa 4.000 doze de ser imunizant pentru sezonul gripal 2017-2018. În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății sunt imunizate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC”, specifică aceștia.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Copil de 3 ani accidentat de un autoturism

Un copil de 3 ani a fost rănit într-un accident produs luni seara pe strada Doamna Stanca, din Șelimbăr.Din...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect