Acum citesti:
S-a dat startul înscrierilor pentru Innovation Labs 2018 Sibiu Hackathon
Intreg articolul 5 minute de lectura

S-a dat startul înscrierilor pentru Innovation Labs 2018 Sibiu Hackathon

Sibiul se pregătește pentru un hackathon de 24 de ore în domeniul inovației și tehnologiei în data de 10 – 11 martie. Hackathonul va avea loc la Forumul German, în Sala Oglinzilor, și este unul dintre cele mai mari evenimente locale care sprijină antreprenoriatul.  Participanții își vor prezenta ideea de startup, vor inspira audiența, vor forma echipe și vor continua să muncească timp de 24 de ore pentru transformea ideii lor într-un produs, sub îndrumarea mentorilor.

Finaliștii hackathonului vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului Innovation Labs timp de două luni, prin întâlniri cu specialiști de top din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și își vor testa prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional și atractiv.

Acceleratorul Innovation Labs 2018 invită tinerii pasionați de tehnologie și inovare digitală să își pună ideile în mișcare în Hackathoanele și programele de mentorat organizate în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul, care se va desfășura între 3 martie și 21 mai 2018, este organizat de către Asociația Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom precum și The Romanian-American Foundation ca partener strategic.
Innovation Labs 2018 urmărește 7 direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într-un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață.

Noutatea ediției din acest an este verticala de fintech susținută de BRD Groupe Société Générale, prin care vom căuta și vom aduce la viață idei ce vor modela viitorul industriei de banking și tehnologii financiare. O altă oportunitate introdusă în 2018 este direcția de Smart Mobility, susținută de Continental, pentru a energiza servicii digitale sau tehnologii inovative, născute din conectarea vehiculelor la internet, ce fac mobilitatea bunurilor sau persoanelor mai sigură, mai eficientă, mai inteligentă și mai accesibilă. Direcția Smart Cities, susținută de Orange, aduce în prim plan tehnologii și idei ce revoluționează modul în care interacționăm cu infrastructura orașelor viitorului. Direcția de Retail, sustinută de Carrefour, ca lider al inovației în domeniu, experimentează tehnologii digitale disruptive pentru a îmbogăți experiențele clienților și a deschide noi direcții transformative în industria de vânzări.
Hackathon-ul inițial, de 24 de ore, este un eveniment incitant ce oferă tinerelor echipe șansa de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și își vor testa prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional și atractiv. Echipele își prezintă prototipurile finale pe 21 mai la Demo Day Bucureşti, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media. Demo Day aduce împreună oamenii ce creează, în startupuri proprii sau în companii de vârf, tehnologii captivate, deschizând conversații și oportunități. Evenimentul final al Innovation Labs deschide un nou început pentru echipele participante, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.

“În Sibiu, Innovation Labs este la a 3-a ediție și suntem bucuroși că în jurul acestui proiect ambițios s-a dezvoltat o comunitate de oameni dinamici și creativi, pe care o numim Team Sibiu. Suntem o echipă de studenți, absolvenți, voluntari, organizatori, specialişti, mentori, antreprenori locali și cadre didactice universitare. Toți suntem pasionați de inovare și tehnologii transformatoare și dorim să creștem ecosistemul antreprenorial din Sibiu. După primele 2 ediții, Innovation Labs și a lăsat amprenta asupra tuturor participanților. Hackathonul este cea mai spectaculoasă și intensă experiență din program, dar workshop-urile și întâlnirile cu mentorii sunt evenimentele în cadrul cărora participanții descoperă ce înseamnă să te orientezi ca antreprenor, să- ți dezvolți o strategie de afaceri, să- ți descoperi clienții și să pivotezi în funcție de oportunitățile din piață. Participarea la DemoDay în București, un eveniment unde participanţii la Innovation Labs Sibiu au șansa să cunoască viitori parteneri, finanțatori și alți antreprenori tech, este o motivație în plus pentru ca Team Sibiu să își unească forțele și să și extindă rețeaua profesională”, explică organizatorii.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.