Acum citesti:
Cod galben de ninsori abundente
Intreg articolul 2 minute de lectura

Cod galben de ninsori abundente

Meteorologii anunță că din această seară de la ora 20:00 precipitațiile se extind în țară și vremea se strică până joi, la ora 15:00.

„Precipitațiile, predominant ninsori, vor fi în extindere, dinspre sud-vest și vor cuprinde toată regiunea. În sudul și în estul regiunii se vor cumula local 15…20 l/mp și pe spații restrânse, în special la deal și la munte, peste 25…30 l/mp. Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane. Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către estul regiunii. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș”, se arată în comunicat. În plus, au emis un cod galben de ninsori abundente, local viscolite și depunere de strat consistent de zăpadă, care, din această seară va cuprinde și sudul județului Sibiu. Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile se mai opresc, dar vântul se va intensifica temporar. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.

„În cursul nopții de marți spre miercuri și în prima parte a zilei de miercuri (13-14 februarie) în Carpații Meridionali, apoi și în cei de Curbură vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă”, se mai arată în comunicat.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.