Acum citesti:
Dezbatere publică „Fisura din Patrimoniul Românesc”, organizată de USR Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Dezbatere publică „Fisura din Patrimoniul Românesc”, organizată de USR Sibiu

USR Sibiu invită sibienii la dezbaterea publică „Fisura din Patrimoniul Românesc” pentru a discuta cu arhitectul Eugen Vaida despre problemele reale ale patrimoniului construit al Sibiului și al României. Evenimentul va avea loc joi, 22 februarie, de la ora 18, la Librăria Habitus (Piața Mică).

„Discutiile vor cuprinde probleme mai generale de legiferare, monitorizare si valorificare a patrimoniului la nivel național, dar și discuții punctuale legate de centrul istoric al Sibiului, obiective de patrimoniu periclitate din județul Sibiu, situația arhitecturii vernaculare din mediul rural, implicarea societății civile în salvgardarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural imobil și situația patrimoniului eclezial”, precizează arhitectul Eugen Vaida, președintele Asociației Monumentum.

Patrimoniul construit al Sibiului și al României, în general, se degradează și dispare odată cu trecerea timpului. Publicul este invitat să aducă în discuție cazuri concrete cunoscute pentru a fi dezbătute și pentru a identifica soluții de rezolvare a problemelor într-un cadru mai larg.

Eugen Vaida este arhitect cu o bogată activitate în salvgardarea și promovarea patrimoniului din mediul rural din România. În domeniul patrimoniului a construit, inițiat și dezvoltat, prin Asociația Monumentum, o serie de programe aplicate de conservare și educație în strânsă legătură cu comunitățile locale.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.