Acum citesti:
Deputatul Ovidiu Ganţ, în vizită de lucru în Germania
Intreg articolul 2 minute de lectura

Deputatul Ovidiu Ganţ, în vizită de lucru în Germania

Deputatul Ovidiu Ganţ va efectua în perioada 26 februarie-3 martie o vizită de lucru în Germania, la Berlin şi în landurile Bavaria, Saxonia şi Turingia. Domnul deputat va avea o serie de întâlniri cu politicieni germani şi va susţine o alocuţiune la o manifestare publică în Turingia. La Berlin deputatul Ganţ are stabilite convorbiri cu domnul Dr. Günter Krings, Secretar de stat la Ministerul Federal de Interne, Membru al Bundestagului, însărcinat cu problemele minorităţilor naţionale al Guvernului Federal, cu domnul Eckhard Pols, Preşedintele Grupului Deputaţilor CDU din Bundestag pentru problematica minorităţilor naţionale, cu domnul Dr. Christoph Bergner, Preşedintele Forumului Germano-Român şi va avea o întrevedere la Cancelaria Federală. Totodată se va întâlni cu domnul Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, pentru a conveni asupra activităţilor bilatererale din acest an.

La München sunt prevăzute întâlniri cu doamna Barbara Stamm, Preşedinta Parlamentului Bavariei, şi cu domnul dr. Bernd Fabritius, Preşedintele Asociaţiei Saşilor din Germania. Vizita la Dresda se desfăşoară la invitaţia domnului deputat Octavian Ursu, membru al Parlamentului Saxoniei. Aici vor avea loc întâlniri cu domnul Dr. Matthias Rößler, Preşedintele Parlamentului Saxoniei, cu Ministrul Cancelariei Saxoniei Oliver Schenk, cu domnul Sebastian Gemkow, Ministru al Justiţiei din Saxonia şi cu domnul Jan Hippold, Preşedintele Comisiei Economice cât şi cu membrii Comisiei de Afaceri Europene.

După o convorbire cu Manfred Grund, liderul deputaţílor CDU din Bundestag din landul Turingia, respectiv cu alţi deputaţi din acest land, deputatul Ganţ va participa la o manifestare publică unde va rosti o alocuţiune.
Toate discuţiile se vor axa pe relaţiile bilaterale politice, economice şi culturale dintre România şi Germania, afaceri europene şi situaţia minorităţii germane. Un alt obiectiv îl reprezintă relansarea dialogului parlamentar cu Bundestagul şi cu landurile din estul Germaniei, Saxonia şi Turingia.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.