Acum citesti:
Primăria Sibiu a obținut fonduri europene pentru rebilitarea Liceului “Constantin Noica”
Intreg articolul 2 minute de lectura

Primăria Sibiu a obținut fonduri europene pentru rebilitarea Liceului “Constantin Noica”

Primarul Astrid Fodor și directorul general al ADR Centru, Simion Crețu au semnat contractul prin care se acordă finanțarea din fonduri europene pentru reabilitarea Liceului “Constantin Noica” în vederea creșterea eficienței energetice a clădirii. Finanțarea este acordată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, prioritatea de investiții 3.1.B care vizează îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice.

“Sibiul începe absorbția de fonduri europene. Primăria Sibiu a pregătit proiecte importante prin care orașul va obține fonduri nerambursabile pentru dezvoltare. În acest domeniu al creșterii eficienței energetice am mai depus încă trei proiecte similare pentru școlile nr. 1, 21 și Radu Selejan, însumând 22,7 milioane de lei. Sper ca în scurt timp să semnăm contractele de finanțare cu ADR Centru și pentru aceste trei lucrări”, a menționat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Valoarea totală a contractului de finanțare semnat pentru reabilitarea Liceului Constantin Noica este de 7.545.167,33lei. Din aceasta, 6.413.392,23 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă din fonduri europene, 980.871,75 lei vor fi acordați de la bugetul de stat, iar 150.903,35 lei vor reprezenta contribuția Primăriei Sibiu.
Implementarea acestui proiect va conduce la scăderea consumului anual de energie convențională în clădire cu cel puțin 40%, creșterea consumului de energie din surse regenerabile cu cel puțin 15% prin utilizarea sistemelor alternative de producere a energiei și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și ameliorarea aspectului clădirii prin anveloparea termică.

Vor fi executate lucrări de izolare termică a fațadelor clădirii, reabilitare a sistemului de încălzire, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice) și termice (pompe de căldură aer-apă) și repararea acoperișului.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.