Acum citesti:
S-au stabilit câștigătorii concursului „Ne vedem în Sibiu”
Intreg articolul 3 minute de lectura

S-au stabilit câștigătorii concursului „Ne vedem în Sibiu”

Luni, 12 martie, la Casa Albastră a muzeului Brukenthal din Piața Mare a avut loc festivitatea de anunțare a câștigătorilor concursului „Ne vedem în Sibiu”. Concursul, care a fost lansat la finalul lunii ianuarie, a presupus „generarea unei soluții pentru mobilier urban dedicat dialogului social în zona ultracentrală a orașului”, după cum au menționat organizatorii. Deși proiectul vine ca rezultat al protestelor „Vă vedem la Sibiu”, ideea a fost aceea de a crea un spațiu de dialog social, de întâlnire, de discuții, dincolo de sfera politicului sau a altor implicări, un spațiu care să înfrumusețeze imaginea Sibiului. Mobilierul urban se dorește a fi amplasat în partea estică a Pieței Huet, în capătul străzii Mitropoliei, între două pasaje de acces către Piața Mare și Piața Mică, lângă Liceul Brukenthal și Biserica Evanghelică. Promotorii proiectului au fost cei de la Filiala Sibiu – Vâlcea a Ordinului Arhitecților din România, susținuți de Ordinul Arhitecților din România și Fundația Comunitară Sibiu.
În concurs au fost înscrise 39 de lucrări eligibile care au fost desbătute și discutate, timp de o zi, de un juriu de specialitat. Din acest juriu au făcut parte Radu Vancu,  poet, membru în consiliul Administrației Fondului Cultural Național, Dan Perjovschi, artist vizual, scriitor, Hoaria Radu Moldovan, arhitect și specialist în istoria arhitecturii, prorector al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Micu”, din București, Matei Bogoescu, arhitect și urbanist, membru în Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, în cadrul Primăriei Sectorului 1, București  și Ștefan Bâlici, arhitect, specialist în istoria arhitecturii, managerul Institutului Național al Patrimoniului, din cadrul Ministerului Culturii. Aceștia au selectat 3 proiecte câștigătoare.
Premiul I, în valoare de 11.500 ron, a fost acordat proiectului cu numărul 55 în concurs și aparține arhitectei Astrid Rottman, avându-i coautori pe arhitecții Cosmin Anghelache și Cassandra Pop.
Premiul II, în valoare de 7.000 ron, a fost acordat proiectului cu numărul 86 de concurs și îi apartine arhitectului Cosmin Dragomir, avându-i coautori pe arhitecții Alina Dragomir și Călin Filip, dar și pe studenta la arhitectură Iulia Ilie.
Premiul III, în valoare de 4.500 ron, a fost obținut de proiectul cu numărul 78 în concurs, ce aparține Wolfhouse Productions, arhitect Vlad Stoica, avându-i coautori pe urbanista Iulia Canov și arhitecta Iris Popescu.
Juriul a mai dat și 3 mențiuni proiectelor cu numerele de concurs 73, 74 și 76. Premierea câștigătorilor are loc sâmbătă, 17 martie.
Printre criteriile după care s-au jurizat toate cele 39 de lucrări s-au numărat:
„Atractivitatea și creativitatea designului și a modului în care acesta utilizează spatiul de acolo si generează el. A contat și rezistența meterialelor în timp și din punct de vedere tehnic, atât în ceea ce privește intemperiile cât și vandalismul. Fiind un spațiu public trebuie să ne gândim și la aceste lucruri”, așa cum a declarat arhitect Alexandru Găvozdea, președintele Ordinului Arhitecților din România, filiala Sibiu.
Expoziția proiectelor se află în sala multimedia a Casei Albastre și va putea fi vizitată în perioada 12 – 18 martie, între orele 9:00 și 17:00.

Proiect castigator

4

1
2
3

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.