Acum citesti:
Cod Portocaliu de inundații pe râul Olt. ISU Sibiu, pregătit să intervină
Intreg articolul 2 minute de lectura

Cod Portocaliu de inundații pe râul Olt. ISU Sibiu, pregătit să intervină

Începând din această seară, de la ora 18.50 și până miercuri, 14.03.2018, ora 12, a fost instituit COD PORTOCALIU în bazinul hidrografic al râului Olt, pe raza județului Sibiu. Conform avertizării hidrologice, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, dar și a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante de pe versanți, trorenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de inundație pe râul Olt.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, ISU Sibiu a înștiințat comitetele locale pentru situații de urgență și instituțiile cu rol în gestionarea fenomenelor hidrologice periculoase, în vederea luării măsurilor ce se impun în această perioadă. Totodată, au fost pregătite pentru intervenție autospecialele și motopompele de mare capacitate destinate evacuării apei din gospodăriile inundate și a fost activată grupa operativă a ISU Sibiu. Situația înregistrată la nivelul județului Sibiu este permanent monitorizată prin Centrul Operațional al ISU Sibiu.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele hidrologice periculoase, pompierii din cadrul ISU Sibiu sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

„Recomandăm cetățenilor să curețe șanțurile și rigolele de scurgere a a apelor pluviale și să semnaleze inundațiile locale prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112”, spun reprezentanții ISU Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.