fbpx
Acum citesti:
FOTO – Două premii pentru Sibiu la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială
Intreg articolul 3 minute de lectura

FOTO – Două premii pentru Sibiu la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

Marți, 20 martie 2018, a avut loc la Ateneul Român din București, Gala Națională a  Excelenței în Asistență Socială. Organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR), cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale și aflat la a V-a ediție, evenimentul si-a propus premierea celor mai merituoși asistenți sociali, instituții guvernamentale și neguvernamentale, personalități și jurnaliști implicați în campanii sociale. Pentru cele 18 categorii premiate marți, 20 martie, au fost nominalizate 625 de persoane din întreaga țară, de la asistenți sociali până la ziariști și politicieni. Cele 250.000 de voturi online au desemnat finaliștii care au intrat în etapele de jurizare și apoi de premiere.

În cadrul galei au fost premiați cei mai buni asistenți sociali din domeniul protecţiei drepturilor copilului, din domeniul persoanelor cu dizabilităţi, din sănătate – servicii medicale, reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, din domeniul persoanelor fără adăpost, din domeniul persoanelor vârstnice şi îngrijrii la domiciliu, combaterii discriminării – minorităţi, din domeniul incluziunii sociale – economie socială, din domeniul asistenţei sociale comunitare, combaterea traficului de ființe umane, prevenirii – reducerii riscurilor asociate consumului de droguri și practicării sexului comercial.

Amfitrion al evenimentului a fost Andreea Marin, Ambasatorul Excelenței în Asistența Socială din România. „Promotor al excelenței în asistență socială, judeţul Sibiu a participat și anul acesta  cu 33 nominalizări la 11 categorii. După parcurgerea cu succes a etapelor de preselecţie, vot online și jurizare, comunitatea sibiană a fost reprezentată cu onoare la eveniment de 8 finaliști și a reușit performanța de a aduce Sibiului, două premii”, a declarat Valeria Guiman, președintele CNASR- Structura Teritorială a județului Sibiu.

Câștigătorii sunt Zsuzsana Bogarka–Ogrean – asistent social principal, la categoria Premiul Asistentul social din domeniul asistenței sociale comunitare, și „Fundația Un copil, O speranță”- președinte Elena Miruna Tudorache, la categoria Premiul Instituția anului.

Tot în cadrul Galei de Excelență a fost premiat pentru înaltul profesionalism de care a dat dovadă în sprijinirea la nivel național a Campaniei „România se ridică în picioare pentru Asistența Socială’’, campanie desfășurată de Colegiul Național al Asistenților Sociali, jurnalistul Doris Lupu –  specialist PR – Radio Vocea Evangheliei Sibiu.

Cu acest prilej, președintele CNASR, Doru Buzducea a subliniat faptul că istoria se construiește cu inima, dar se desăvârșește cu fapta. „Viitorul se construiește astăzi, aici! Este mai mult decât o sintagmă, este mai mult decât un îndemn motivațional, este o realitate! Ceea ce noi vedem și ceea ce trăim astăzi este realitatea simțită și gândită cu mulți ani în urmă, când am îndrăznit să visăm pentru profesia noastră, când am îndrăznit să privim dincolo de zid, dincolo de bariere”, a mai spus Doru Buzducea pe scena Ateneului Român.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.