Acum citesti:
Trei femei din Galați și Brăila i-au furat unei bătrâne din Sibiu banii din casă și cardul bancar
Intreg articolul 2 minute de lectura

Trei femei din Galați și Brăila i-au furat unei bătrâne din Sibiu banii din casă și cardul bancar

Trei femei din Galați și Brăila i-au furat unei bătrâne de 83 de ani din Sibiu banii din casă și cardul bancar. S-a înmplat la începutul lunii martie iar acum două dintre individe au fost arestate. Una dintre ele a intrat în locuința femeii sub pretextul ca promovează produse de curățenie iar apoi altă femeie a profiat de neatenția bătrânei, a intrat și ea înăuntru și a furat 6000 de lei și un  plic în care era un card bancar și codul PIN aferent. Ulterior, cele două femei împreună cu ce-a de-a treia care era complice, au dispărut din Sibiu.

”La data de 5 martie, o sibiancă în vârstă de 83 ani a sesizat Poliția Municipiului Sibiu despre faptul că, la data de 3 martie, în jurul orei 12,00, i-a permis accesul în locuință unei femei care s-a prezentat la ușa apartamentului sub pretextul că desfășoară o campanie de promovare a unor produse pentru curățenie. Femeia i-a distras atenția sibiencei, timp în care o altă femeie a pătruns în locuință de unde a sustras suma de 6.000 de lei și un card bancar. În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii sibieni, au fost identificate și prinse trei femei cu vârsta de 20, 27, respectiv 40 de ani, domiciliate în jud. Brăila și Galați, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv accesul ilegal la un sistem informatic.” a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu
Imediat după ce au plecat din casa bătrânei, cele trei femei au mers la un bancomat de unde au retras de pe cardul furat 5000 de lei în mai multe tranșe. În următoarele zile, una dintre femei a mai retras și așți bani de pe card, câte 5000 de lei în mai multe tranșe, de la bancomate din Brăila și Focșani. În total, prejudiciul se ridică la 21.000 de lei.

După ce au fost reținute, victima s-a împăcat cu cele trei femei însă acestea tot au ajuns dpă gratii. Două dintre individe au fost arestate preventiv pentru 30 de zile și sunt cercetate pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.