Acum citesti:
Primăria Sibiu: Este un defect de fabricație care nu putea fi observat în cadrul controalelor efectuate periodic la locurile de joacă
Intreg articolul 2 minute de lectura

Primăria Sibiu: Este un defect de fabricație care nu putea fi observat în cadrul controalelor efectuate periodic la locurile de joacă

Primăria Sibiu a oferit primele explicații în cazul incidentului de la sfârșitul săptămânii trecute de la un loc de joacă din Valea Aurie, în urma căruia o fetiță de 11 a ajuns la spital.

“În urma primelor verificări de la fața locului s-a constatat că accidentul s-a produs din cauza retezării tijei cu filet care asigura prinderea celor doua grinzi. Cel mai probabil, este vorba de un defect de fabricație al tijei, un defect care nu putea fi observat în cadrul controalelor efectuate periodic la locurile de joacă, prinderea făcându-se în interiorul bârnei de lemn. Piesa în cauză va fi supusă unei expertize tehnice pentru a afla cu certitudine cauza accidentului. Firma care a livrat echipamentele de joacă a fost notificată cu privire la incident și s-a angajat ca în cursul săptămânii viitoare să înlocuiască toate aceste elemente de prindere de la echipamentele similare din locurile de joacă din Sibiu. A fost contactat și producătorul german al echipamentelor care s-a angajat verbal să conceapă o metodă suplimentară de siguranță și să o pună la dispoziție în mod gratuit”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.

Vă reamintim faptul că o fetiţă de 11 ani a ajuns la spital, vineri, după ce o bârnă s-a dislocat şi a căzut peste ea, într-un loc de joacă din Valea Aurie, iar Poliţia a deschis dosar penal în acest caz. O bârnă care are inele de care copiii se pot agăţa s-a dislocat şi a căzut peste fetiță, aceasta fiind rănită. Copila a fost transportată la spital, însoţită de mama ei.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.